ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις μονάδες μπροστά η Χίλαρι Κλίντον

Πυρά Τραμπ στους Σομαλούς που μένουν στη Μινεσότα – «Μερικοί συμπορεύονται με το ISIS»

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έχει προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελική δημοσκόπηση του Bloomberg Politics-Selzer & Co που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 41%. Ο Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει 4% και η υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν 2%.

Τραμπ: «Όχι» στους πρόσφυγες χωρίς το «ναι» των τοπικών κοινοτήτων

Ο Τραμπ δήλωσε σε υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν και στη Μινεζότα ότι η κυβέρνησή του δε θα δέχεται πρόσφυγες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων, επικεντρώνοντας την κριτική του στις θέσεις της Χίλαρι Κλίντον για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

Ο Τραμπ δήλωσε στην πόλη Μινεάπολις ότι οι κάτοικοί της γνωρίζουν τις συνέπειες της «λανθασμένης» συμβίωσης με τους μουσουλμάνους από τη Σομαλία. Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει με τις μουσουλμανικές κοινότητες στο Μίσιγκαν.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί τόσο τη Μινεσότα, όσο και το Μίσιγκαν, κατά την τελευταία Κυριακή του προεκλογικού αγώνα, παρά το γεγονός ότι οι δύο πολιτείες υποστηρίζουν παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρική εκλογή στο Λευκό Οίκο.

«Εδώ στο Μίσιγκαν έχετε βιώσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που προκαλεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, ενώ πιέζει ασφυκτικά τόσο τα σχολεία σας, αλλά και τους οικονομικούς πόρους της κοινωνίας σας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην περιοχή Sterling Heights του Μίσιγκαν.

«Μία κυβέρνηση Τραμπ δε θα δεχτεί κανέναν πρόσφυγα χωρίς την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Τραμπ ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά τις προθέσεις του, γύρω από το πρόβλημα των προσφύγων στις ΗΠΑ. Οι κοινότητες των Αμερικανών-μουσουλμάνων έχουν ασκήσει κριτική στον Τραμπ για τις δηλώσεις του σχετικά με τους αστυνομικούς ελέγχους στο δρόμο και τις εξαγγελίες του για ολική απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, αργότερα τροποποίησε την εξαγγελία του αυτή δηλώνοντας ότι θα απαγορεύσει τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ από χώρες που έχουν ιστορικό τρομοκρατίας.

Αυτό που συνέβη στη Μινεσότα ήταν μια «καταστροφή» αναφερόμενος στα προβλήματα από τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζει η πολιτεία. «Μερικοί από αυτούς, συμπορεύονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και διοχετεύουν τις απόψεις τους σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος και σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε στην περιοχή St. Cloud της Μινεσότα, προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Οι Σομαλοί που ζουν στις ΗΠΑ, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πως τους εκλαμβάνει η αμερικανική κοινωνία, μετά τη δίκη που έγινε στις αρχές του 2016, όταν τρεις νεαροί από την τοπική κοινότητα καταδικάστηκαν για την προσπάθειά τους, να γίνουν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών σχολίασε θετικά το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την υποδοχή 10.000 προσφύγων από τη Συρία, μέσα στο 2016, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ, μπορούν να πράξουν περισσότερα.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον διευθυντή του FBI

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας την κριτική τόσο του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και των Ρεπουμπλικάνων, για τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί καταλογίζουν αστοχία ενεργειών στο FBI, αναφορικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης έρευνας για την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μετά και τη χθεσινή νέα απαλλαγή της Κλίντον από το FBI, καταλογίζουν με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ, νέα προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Κόμεϊ με επιστολή του προς το Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία του εργάστηκε χωρίς διακοπή προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα και επεξεργασία των νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ δε βρήκε κάποιο λόγο προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή της αξιολόγησης που είχε κάνει για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Ιούλιο. “Με δεδομένη την έρευνά μας, δεν έχουμε αλλάξει τα συμπεράσματα τα οποία διατυπώσαμε τον περασμένο Ιούλιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόμεϊ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact