ΚΟΣΜΟΣ

Τρελοί πανηγυρισμοί στο Μονακό για τα δίδυμα -Ο περίεργος νόμος διαδοχής που εκτοπίζει από το θρόνο το κοριτσάκι που γεννήθηκε πρώτο και τα νόθα παιδιά του Αλβέρτου [εικόνες]

Ζακ Ονόρ Ρενιέ και Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί. Αυτά είναι τα δύο νεότερα μέλη του παγκόσμιο βασιλικού κλαμπ, τα λίγα ωρών μωρά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πριγκίπισσας Σαρλέν.

Τα δίδυμα παιδιά του ζευγαριού, γεννήθηκαν με καισαρική το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο Princess Grace του Μονακό.

Πρώτη ήρθε στον κόσμο η μικρή Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί (στις 17:04) και ακολούθησε με δυο λεπτά διαφορά ο μικρός Ζακ (στις 17:06).

Η μικρή Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί θα πάρει τον τίτλο της Κοντέσας του Καρλάντ, ενώ ο διάδοχος Ζακ τον τίτλο του Μαρκήσιου της Μπο, ένας τίτλος που δίνεται πάντα στον πρωτότοκο γιο της πριγκιπικής οικογένειας.

Οι 21 κανονιοβολισμοί για καθένα από τα δυο μωρά του ζευγαριού έκαναν γνωστή την είδηση της γέννησής τους από άκρη σε άκρη του πριγκιπάτου και έδωσαν το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των κατοίκων του Μονακό το οποίο αμέσως σημαιοστολίστηκε. Μάλιστα, σημαίες δεν τοποθετήθηκαν μόνο στο παλάτι και στους δρόμους του πριγκιπάτου αλλά και στα σκάφη αναψυχής και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τα μωρά να βγουν από το μαιευτήριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη Δευτέρα και να παρουσιαστούν επισήμως στο πριγκιπάτο από το μπαλκόνι του παλατιού.

Το επόμενο πρωί, δυο κάδρα, το ένα με ένα κείμενο στα γαλλικά και το άλλο με ένα κείμενο στα αγγλικά, που αναρτήθηκαν σε εξωτερικό τοίχο του παλατιού ανακοίνωναν τα ευχάριστα.

Η σειρά διαδοχής

Παρά το γεγονός ότι ο μικρός Ζακ είναι μικρότερος από την αδελφή του, θα προηγηθεί στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου καθώς στο Μονακό ισχύει ένας νόμος που ορίζει ότι οι άνδρες κληρονόμοι προηγούνται στη διαδοχή από τις μεγαλύτερες αδελφές τους. Και δεν υπερισχύει στη διαδοχή μόνο της δίδυμης αδελφής του αλλά και των δυο μεγαλύτερων παιδιών του πρίγκιπα Ρενιά, τα οποία όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο θρόνο καθώς είναι εκτός γάμου.

Ετσι, τα δίδυμα παιδάκια εκτοπίζουν πλέον την θεία τους Καρολίνα από την πρώτη, στην τρίτη θέση της γραμμής διαδοχής του Μονακό. Ο πρίγκιπας Ρενιέ, λίγο μετά αφότου αρρώστησε το 2002, και επειδή ο Αλβέρτος μέχρι τότε δεν είχε αποκτήσει παιδιά (μόνο τα δυο εκτός γάμου που δεν είχαν δικαίωμα στο θρόνο) έκανε μια μικρή τροποποίηση στο νόμο του πριγκιπάτου δίνοντας τη δυνατότητα σε μια από τις κόρες του να έχει δικαίωμα διαδοχής σε περίπτωση που ο γιος του δεν αποκτούσε παιδιά.

Ολα αυτά, βέβαια, άλλαξαν όταν ο 56χρονος Αλβέρτος, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στο θρόνο το 2005 σε ηλικία 47 ετών, παντρεύτηκε την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλέν το 2011.

Μέχρι τότε ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες παγκοσμίως, με ιδιαίτερα άστατη ζωή. Η εκτός γάμου κόρη του Τζασμίν, είναι σήμερα 22 ετών, την οποία απέκτησε από μια φλογερή βραδιά που είχε με την σερβιτόρα Ταμάρα Ροτόλο. Επί χρόνια αρνούνταν να την αναγνωρίσει ώσπου το τεστ DNA έδειξε και επισήμως ότι είναι ο πατέρας της νεαρής. Ο γιος του Αλεξάντερ Κοστ είναι σήμερα 11 ετών και τον απέκτησε με την πρώην αεροσυνοδό της Air Francw Νικόλ Κοστ.

Τα δυο αυτά παιδιά αν και  δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο θρόνο, δικαιούνται μεριδίου από την τεράστια περιουσία του πρίγκιπα που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact