ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Με αποχωρήσεις η πρώτη συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου


Ένταση ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής

Αποχωρήσεις και ένταση είχε η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, για την εκλογή προεδρείου και συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Αρχικά, αποχώρησε από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Ένωση», Γιάννης Μανώλης διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης.

Ανέφερε ότι έχουν φτάσει από όλη την Πελοπόννησο οι περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ είχαν περάσει 35 λεπτά από την ώρα σύγκλησης το συμβουλίου δεν είχε προσέλθει ο περιφερειάρχης και καθυστερούσε η έναρξη της συνεδρίασης.

«Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα δώσει εξηγήσεις και θα αναγκαστούν να λειτουργούν τα όργανα την ώρα που συγκαλείται το περιφερειακό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανώλης. Προσθέτοντας, «σεβασμός στην λειτουργία και τη δημοκρατία και στους ανθρώπους που έρχονται από όλη την Πελοπόννησο. Δεν είναι δυνατόν».

Ακολούθως, στην αρχή της συνεδρίασης δημιουργήθηκε προ στιγμή ένταση όταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας, πήρε το λόγο για να δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει η παράταξή του στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και θα ψηφίσει λευκό, γιατί όπως είπε, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας σύμφωνα με το νόμο δεν έχουν αρμοδιότητες και θα θέσουν υποψηφιότητα για την Οικονομική επιτροπή, ενώ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Στο χαρακτηρισμό αυτό αντέδρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί μας εξέλεξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου». Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Δολτσινιάδης σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας, «έχουμε να δώσουμε λόγο στο λαό μας και σ’ αυτούς που μας ψηφίσανε. Σ’ αυτόν έχουμε να δώσουμε λόγο, στο λαό μας. Γι’ αυτό το λαό εμείς ποτέ δεν θα ξεκουραστούμε, ποτέ δεν θα πάρουμε ανάσα, αυτό να το ξέρετε όλοι σας». Στην συνέχεια και σε πιο ήπιο τόνο ο κ. Δολτσινιάδης ανέφερε ότι, «η παράταξή μας που προέρχεται από ένα κόμμα που είναι φορέας ενός ανώτερου πολιτισμού, δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση να μας αποκαλούν εγκληματίες και με τέτοιες εκφράσεις. ‘Άλλωστε το ζήτημα είναι στην δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σύντομα πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Από κι και πέρα εμείς συμμετέχουμε κανονικότατα σε όλες τις διαδικασίες του περιφερειακού συμβουλίου ασχέτως με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε με όλες τις παρατάξεις, ώστε να προχωρήσουμε επ’ ωφελεία του λαού της Πελοποννήσου».

Στην συνέχεια το περιφερειακό συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή προέδρου, όπου εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χαράλαμπος Σκούρος από την Λακωνία και μετέπειτα κατά την τρίτη ψηφοφορία κι αφού αποχώρησαν από την αίθουσα μετά την δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία οι σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Γατσόπουλος από την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη και γραμματέας η Μαριαλένα Σούκουλη, από την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» του Γιώργου Δέδε.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact