ΚΟΣΜΟΣ

«Τρίτη τουρκική εισβολή οι ενέργειες της Τουρκίας» δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Η πασχαλινή εγκύκλιος διαβάστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου

Με τρίτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο παρομοίασε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τις ενέργειες της Άγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε αλλαγή πορείας στο Κυπριακό.

Στην πασχαλινή εγκύκλιό του που διαβάστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη αδυναμία στην αντιμετώπιση της νέας τουρκικής επιθετικότητας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα σφάλματα και πλέον δεν επιτρέπεται η όποια ολιγωρία», ανέφερε ο μακαριώτατος, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες υποχωρήσεις, προκειμένου να συγκατανεύσει η τουρκική πλευρά σε επιστροφή στις συνομιλίες.

«Οι πανικόβλητες υποχωρήσεις ποτέ δεν περιορίζουν τη θρασύτητα του εχθρού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει καταδειχθεί πως η Τουρκία θέλει τον διάλογο για να θέτει συνεχώς νέες απαιτήσεις.

Ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να εμπλακεί σε νέο διάλογο εάν δεν υπάρξει άρση των νέων τετελεσμένων και σαφείς ενδείξεις για την ειλικρίνεια των προθέσεων της Τουρκίας και ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή πορείας στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της προσέγγισης ισχυρών χωρών που έχουν ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact