ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που απαγορεύουν οι περισσότεροι διαιτολόγοι

Δεν είναι λίγοι οι διατροφολόγοι που συνιστούν την ελάττωση της κατανάλωσης τυριού, καθώς είναι λιπαρό και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και προβλήματα με την πέψη.

Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες όμως ίσως και να πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά δημοσίευσαν μία έρευνα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Παρακολούθησαν 130.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 35 και 70 ετών και έλαβαν σημειώσεις για τις διατροφικές συνήθειες τους.

Οι εθελοντές στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και εκείνοι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση 2 μερίδων τυριού τη μέρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού και καρδιοπάθειας.

Για τους συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν λιγότερο από μισή μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε συνολικά σε 44,4%. Το 5% αυτού οφειόταν σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact