ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές

«Έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών

Από τη βήμα της Βουλής στην Oλομέλεια για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την συγκεκριμένη συμφωνία και πρόσθεσε ότι αναμένονται πολλές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, αφού συζητείται παντού το νόημα και το περιεχόμενο της συμφωνίας. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί για τα ερωτήματα που έθεσε στην διαπραγμάτευση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα δοκιμαστεί για το αν μπορεί να σεβαστεί τον πλουραλισμό και την δημοκρατία και καθώς για το αν θα μπορεί να κρατήσει μακριά την ατζέντα των Grexit.

«Ένα πράγμα ξέρω. Αν η Αριστερά δεν χτυπήσει το παλιό κατεστημένο σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον», δήλωσε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε πως δεν έχει πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη και πως προσπάθησε για να μπουν στο πρόγραμμα πράγματα για την διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι πρέπει να αυξηθεί η πίτα πριν την μοιράσουμε» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και είπε πως «Θέλαμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα που δεν μας τα επέτρεψαν σε αυτή την φάση».

«Για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που αναμένεται να υπάρξουν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών είπε πως πάντα στα μεγάλα πολιτικά θέματα υπάρχουν σωστά και λάθος επιχειρήματα και «Πάντα έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα».

«Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές» είπε ο υπουργός Οικονομικών για τη συμφωνία και πρόσθεσε: «Η υπόσχεση της κυβέρνησης μας είναι πως όπως παλέψαμε για τον κόσμο της εργασίας έτσι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση και ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε. Η Δευτέρα το πρωί ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Η απόφαση θα με βαραίνει για όλη μου την ζωή».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact