ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Υπάρχουν περιθώρια στη διαπραγμάτευση

«Έχει μεγάλη σημασία και το τί κάνουμε εκτός μνημονίου»

«Υποστήκαμε ήττα, αλλά για μια κυβέρνηση της Αριστεράς σημασία έχει να μπορεί να αφήσει τα αποτυπώματά της. Κι αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε, εάν είχαμε έλθει σε ρήξη με τους δανειστές από τις 20 Φεβρουαρίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, και επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη συμφωνία με τους πιστωτές, «αλλά θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις να είναι στοχευμένες σε τέσσερα με πέντε πράγματα». Σημασία μεγάλη έχει «και το τί κάνουμε εκτός Μνημονίου», πρόσθεσε, κάνοντας επ’ αυτού του θέματος και αυτοκριτική, για το διάστημα των επτά μηνών: «Και εμείς και τα κινήματα κοιτάζαμε μόνο τι θα γίνει με τα μνημόνια και δεν βλέπαμε τι θα μπορούσαμε σε πολλούς τομείς να κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια Υγεία, στην Παιδεία, καθώς  και η δημιουργία δομών συνεταιριστικής – κοινωνικής οικονομίας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκριτικά πλεονεκτήματα έχουμε, αλλά αυτά δεν βρίσκονται στους χαμηλότερους μισθούς» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ευσταθεί το «κλισέ», σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα».

Για το Grexit και το σχέδιο Σόιμπλε, σημείωσε: «Όταν σκεφτόμασταν τον σχεδιασμό των διαπραγματεύσεων, δεν είχαμε υπολογίσει σωστά ότι ένα μέρος των αντιπάλων μας είχε το Grexit ως πρωταρχικό στόχο. Ο Σόιμπλε νομίζω ότι πραγματικά πίστευε πως η Ελλάδα δεν είχε χώρο στην ευρωζώνη».

Για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, ο κ. Τσακαλώτος είπε, επίσης: «Θα σας θυμίσω την απάντηση που έδωσε ο Τσου Εν Λαι, όταν τον ρώτησαν ποια ήταν η γνώμη του για τη Γαλλική Επανάσταση: “Είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε”».

Ανέφερε, τέλος, ότι ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών μοιάζει με εκείνον του τερματοφύλακα που προστατεύει μια ποδοσφαιρική εστία. «Κι είναι άχαρος για έναν αριστερό άνθρωπο», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact