ΚΟΣΜΟΣ

«Τσέχικος σκαντζόχοιρος»: Το παλιό «όπλο» των Ουκρανών που έκοψε αναπάντεχα την προέλαση των Ρώσων

Την ώρα που η ρωσική μηχανή προελαύνει οι Ουκρανοί επιστρατεύουν κάθε μέσο για να την ανακόψουν.

Και επειδή η διαφορά σε εξοπλισμό που χωρίζει τις δυο χώρες είναι χαώδης οι Ουκρανοί αναγκάζονται να κάνουν διάφορα τεχνάσματα.

Ένα από αυτά είναι ο «Τσέχικος σκαντζόχοιρος» ο οποίος χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς σε αστικές μάχες, για να μπλοκάρουν μηχανοκίνητα κονβόι.

Μιλάμε για μία κατασκευή από μεταλλικές δοκούς, που σχηματίζουν γωνίες και ακμές και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να εμποδίζει ελαφρά έως μεσαία άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Μοιάζει περισσότερο με τέχνασμα, παρά με όπλο, όμως αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης. Εκεί που ένα ακόμα δυνατό χαρτί των Ουκρανών έχει αποδειχτεί το
Bayraktar TB2.

Το τούρκικο drone που αγόρασαν οι Ουκρανοί, το οποίο κατασκευάζει η Baykar Technologies έχει 7 φορές μικρότερο βάρος από τα αμερικάνικα Reaper, έχει μήκος φτερών ως και 12 μέτρα και μπορει να βρίσκεται στον αέρα για ως και 30 ώρες σε κάθε του πτήση. Τα συγκεκριμένα drones πάνω τους φέρουν 4 μικρούς πυραύλους με laser οι οποίοι καταφέρνουν τα χτυπήματα.

Αυτά είναι τα δυο πιο φθηνά και αποτελεσματικά έως τώρα «όπλα» της Ουκρανίας που την κρατούν όρθια στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact