ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Οι Ελληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία

Ενόχληση επικρατεί στην Αγκυρα λόγω της προσέγγισης Ελλάδας – Αιγύπτου με τον Ομέρ Τσελίκ να προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας δήλωσε ότι μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας.

«Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο μέτωπο».

Παράλληλα, ο κ. Τσελίκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία και συνέχισε προειδοποιώντας: «Οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».

Τσελίκ: Η Ελλάδα δημιουργεί επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας

«H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του AKP ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία «συνεχίζει τη θετική ατζέντα με την ΕΕ» κι ότι στις πρόσφατες επαφές του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ ο Ερντογάν έθεσε θέμα pushbacks προσφύγων από την Ελλάδα σε συνεργασία με τη Frontex. Ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο επεσήμανε ότι «η Αίγυπτος είναι σημαντική χώρα,. Έχουμε κοινούς ιστορικούς δεσμούς με το κράτος και το λαό της. Ο λόγος των αναταράξεων στις διπλωματικές μας σχέσεις είναι προφανής: υπάρχει μια νέα κατάσταση στη Μεσόγειο. Δεν είναι μόνον το θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και η κατάσταση στη Συρία, ενώ τα προβλήματα επιτάθηκαν λόγω του λιβυκού ζητήματος. Λένε ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για ψαρότρατες στη Μεσόγειο λόγω της παρουσίας πολεμικών πλοίων. Η Τουρκία δεν έχει εγκαταλείψει τη στάση αρχής που τηρούσε στο παρελθόν. Είναι αναγκαίο να συζητήσουν μηχανισμοί για τις εξελίξεις στην περιοχή».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact