ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσέλσι-Άρσεναλ 4-1: Έκανε πάρτι η ομάδα του Σάρι!

Θρίαμβος για τους Μπλε με 4-1 στον τελικό!

Τσέλσι και Άρσεναλ αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (29/5,22:00) στο Μπακού με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του Europa League.

Η Τσέλσι προηγήθηκε με 4-1 της Άρσεναλ, χάρη στα γκολ των Ζιρού στο 49′, Πέδρο στο 58′ και Αζάρ (πέναλτι) στο 65′ και στο 72′. Μείωσε σε 4-1 ο Ιγουόμπι στο 69′.

Ζιρού και Πέδρο άνοιξαν τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Αζάρ να «κλειδώνει» την κατάκτηση του τίτλου με δύο γκολ. Το μοναδικό γκολ της Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που έπαιξε βασικός σε ολόκληρο το ματς, πέτυχε ο Ιγουόμπι.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού η Τσέλσι δεν έκανε σχεδόν τίποτα στο επιθετικό κομμάτι στα πρώτα 30 λεπτά του ματς.

Οι Κανονιέρηδες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 9’. Στο 18’ ο Λακαζέτ έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, με τον διαιτητή να μη βλέπει παράβαση, ενώ 28’ η Άρσεναλ «άγγιξε» το γκολ. Ο Τζάκα, όμως, στάθηκε άτυχος καθώς η «βολίδα» που επιχείρησε από μακρινή απόσταση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ «ξύπνησε» την Τσέλσι, η οποία ανέβασε την απόδοσή της. Οι Μπλε είδαν το διαγώνιο σουτ του Έμερσον να σταματά στον Τσεχ στο 34’, ενώ στο 39’ ο γκολκίπερ των Κανονιέρηδων έκανε καταπληκτική απόκρουση σε αριστερό πλασέ του Ζιρού!

Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι να μπαίνει δυναμικά και να… καθαρίζει τον τελικό. Ο Ζιρού πήρε την εκδίκησή του από τον Τσεχ στο 49’. Μετά από σέντρα του Έμερσον, ο Γάλλος επιθετικός έπιασε τρομερή κεφαλιά προ του Κοσιελνί και άνοιξε το σκορ για τους Μπλε.

Πριν η Άρσεναλ προλάβει να συνέλθει από το σοκ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι «κλείδωσε» την κατάκτηση του τίτλου. Στο 60’ ο Αζάρ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Πέδρο έκανε το 2-0 με αριστερό πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 65’ ο Αζάρ μετατράπηκε από πασέρ σε σκόρερ. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς ανέτρεψε τον Ζιρού εντός περιοχής, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και ο Βέλγος σταρ το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 της Τσέλσι!

Ο νεοεισελθόντας Ιγουόμπι έδωσε ελπίδες στην Άρσεναλ, μειώνοντας σε 3-1 με φανταστικό σουτ στο 69’, αλλά ο Αζάρ ήταν ξανά εκεί για να καταστρέψει τα όνειρα των Κανονιέρηδων. Στο 72’ ο Βέλγος έγραψε το τελικό 4-1 έπειτα από λάθος του Ομπαμεγιάνγκ και σέντρα του Ζιρού, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Τσέλσι με θριαμβευτικό τρόπο!

Τσέλσι: Κέπα, Έμερσον, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76′ Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ, Πέδρο (71′ Γουίλιαν), Ζιρού

Στον πάγκο: Καμπαγιέρο, Κάμινγκ, Κέιχιλ, Ζαπακόστα, Αμπαντού, Αλόνσο, ΜακΈχραν, Γκάλαχερ, Ιγκουαΐν.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μονρεάλ (66′ Γκουενζοζί), Κοσιενλί, Παπασταθόπουλος, Τζάκα, Τορέιρα (66′ Ιγουόμπι), Κολάσινατς, Μάιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (77′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Στον πάγκο: Λένο, Λιχτσάινερ, Μουσταφί, Τζέκινσον, Ελνελνί, Σάκα, Αμαέκι, Νκετιά, Γουέλμπεκ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact