ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Από το 13% στο 11% ο ΦΠΑ για την διαμονή από το 2020

«Από το ’15 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα.

Επιπλέον τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων.

«Το κρίσιμο σήμερα, είναι όχι απλά να διατηρήσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη εικόνα στον τουρισμό, αλλά να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια και σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ για την διαμονή θα μειωθεί από το 13/% στο 11% το 2020.

Ανάγκη να έχουμε ιδιαίτερη έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικού πλούτου της χώρας. Ο λόγος αυτός είναι που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την χώρα μας όχι μόνο το καλοκαίρι, τώρα πια και τον χειμώνα»,τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η εικόνα της χώρας μας τσαλακώθηκε κατά τα χρόνια της κρίσης και οι άνθρωποι της συκοφαντήθηκαν από τους υπερασπιστές της λιτότητας στην Ευρώπη. Αποδείχθηκε ότι αυτή η συνθήκη ήταν απλά ένα φτηνό κατασκεύασμα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ΓΣ του ΣΕΤΕ.

Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της παροιμιώδους ανικανότητας στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα όταν μπήκε στην περιπέτεια, υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας περιέγραψε τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια: πλέον έχουμε τη πολυτέλεια για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια να συζητάμε σε μια προεκλογική περίοδο χωρίς τον βαρύ καταναγκασμό των μνημονίων. Να συζητάμε για το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας μας…Για τη μείωση του κόστους διαβίωσης με τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων στους έμμεσους και οριζόντιους φόρους για όλο τον πληθυσμό.

Τη μείωση των φορολογικών βαρών για τον εμπορικό κόσμο και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ενίσχυση της σταθερής πορείας ανάκτησης της εργασίας, με ακόμα περισσότερες νέες και καλύτερες δουλειές, πέραν των 380.000 που δημιουργήσαμε μέχρι σήμερα, μειώνοντας την ανεργία από το 27 στο 18%.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact