ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν γίνεται να υπάρξουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία

Για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

«Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις στο εσωτερικό της Ευρώπης για το μεταναστευτικό. Υπάρχουν κυβερνήσεις με ξενοφοβική και ακραία συντηρητική στάση που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα» δήλωσε στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν φυσικά και μια άλλα αντίληψη που εκφράζεται από μια σειρά από χώρες όπως η Γερμάνια και Σουηδία που έχουν κοντά στο ένα εκατ. πρόσφυγες».

Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ολομέλεια για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και είπε: «Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα το μεταναστευτικό πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά και συντονισμένα. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν χθες ήταν σε θετική κατεύθυνση».

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα κάναμε σαφές ότι είναι μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα νησιά στα τουρκικά παράλια, ώστε εκεί να υλοποιείται η διαδικασία της μετεγκατάστασης  και να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς» τόνισε.

«Σε αυτή τη κατεύθυνση δηλώσαμε και τότε και τώρα ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας. Κοινές περιπολίες με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξουν. Δεν θα μπορούσαμε να το αποδεχτούμε γιατί υπάρχουν συνεχείς παραβιάσεις και αμφισβητήσεις. Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει κάτι τέτοιο. Η όποια παρέμβαση στα ευρωπαϊκά ύδατα δεν μπορεί παρά να είναι παρέμβαση διάσωσης, περισυλλογής και μεταφοράς στα γειτονικά νησιά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact