ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η τριμερής αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

Επιτάχυνση της οριοθέτησης ΑΟΖ συμφωνήθηκε στην τριμερή

Την ανάγκη για «συνεργασία μεταξύ λαών με μακροχρόνιους δεσμούς, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και διαθέτουν κοινή αντίληψη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον επικεφαλής τςη Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αλ Σίσι.

«Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη αποσταθεροποίηση. Στο πλαίσιο αυτό η τριμερής αποτελεί πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με αυτή την προσέγγιση εξετάσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας. Υιοθετήσαμε επίσης σήμερα την κοινή δήλωση των Αθηνών που αναφέρεται σε αυτά τα ζητήματα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή συγκαταλέγεται μία «δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

«Παράλληλα εκφράσαμε την υποστήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ σε Συρία, Λιβύη και Υεμένη. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη για ειρήνη στη Συρία με όρους ανοικοδόμησης της χώρας. Επίσης την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών δυνάμεων που βασίζονται στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό όπως ο ISIS» σημείωσε. Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως η τριμερής τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πέραν τούτων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «μιλήσαμε για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογείου», προσθέτοντας πως επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου. «Συζητήσαμε επίσης την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου». «Η συζητήσεις μας αυτές δεν εντάσσονται στο πλαίσιο αποκλεισμούς τρίτων χωρών, αλλά αποτελεί πρόκληση και για αυτές για οριοθέτησή τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact