ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πάμε σε εκλογές, να είμαστε σε ετοιμότητα -Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία

Την βεβαιότητά του ότι οι εκλογές πλησιάζουν και μπορεί να προκηρυχθούν ακόμα και πριν τα stress tests των τραπεζών και την αξιολόγηση της τρόικας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την εισήγησή του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, ανέφερε ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας πως: «ήταν καταλυτική η παρουσία μας στη ΔΕΘ, καθώς αρχικά προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, μετά μας κατήγγειλαν για παροχολογία και προχώρησαν σε ασκήσεις υπερκοστολόγησης. Τώρα τρέχουν πίσω από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας μέτρα ανακούφισης».

«Μιλούν για μονομερείς ενέργειες και σπεύδουν αμέσως μετά να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για προτάσεις που τελούν υπό την έγκριση της Τρόικα. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία διαρροή για τα κόκκινα δάνεια και η οποία αφορά μικρό αριθμό λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και παρατηρώντας κανείς τα ψιλά γράμματα θα δει ότι η συγκεκριμένη πρόταση-διαρροή είναι υπό την έγκριση των τραπεζών. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να καταθέτουμε νομοθετικές προτάσεις για τις εξαγγελίες μας στη ΔΕΘ», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον τόνισε: «Επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος και οι αποφάσεις μας στην τελευταία Κ.Ε σε σχέση με πρωτοβουλίες και συμμαχίες οι οποίες αποτυπώθηκαν στις πρωτοβουλίες για τη μικρή ΔΕΗ, τον Αιγιαλό και τα δάση. Σωστά διαμορφώσαμε το κατάλληλο πλαίσιο για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες διαμορφώνοντας πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν τα αποτελέσματα των stress tests ενδεχομένως και πριν την τελική αξιολόγηση της Τρόικα, οι οποίες δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση. Θα το τολμήσει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει «Θα την αφήσουν; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα. Προτείνω και ζητώ έγκριση για δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της διαπραγμάτευσης της οποίας την ευθύνη έχει Νίκος Χουντής».

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου ετοιμάζει μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα, στον απόηχο των δεσμεύσεων του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να στηθούν κάλπες.

Πιθανότατα εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ καθώς και για την επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων που έχουν καταργηθεί. Μάλιστα, αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογες προτάσεις για ρυθμίσεις οφειλών, φορολογικά κ.α.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε:  «Δεν βοηθάει η πανσπερμία δηλώσεων στη διαπραγμάτευση με το χρέος.Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κινδυνολογήσει, να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας, παροχολογίας και θα προσπαθήσει να χάσει με το μικρότερο δυνατό ποσοστό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact