ΚΟΣΜΟΣ

TUI: Έρχεται τουριστική έκρηξη το καλοκαίρι

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός γίγαντας TUI εμφανίζεται αισιόδοξος

Ευχάριστα μηνύματα για τον τουρισμό φαίνεται πως έρχονται από το εξωτερικό.

Η κρίση του κορονοϊού έπληξε επίσης σκληρά την ταξιδιωτική βιομηχανία αλλά το καλοκαίρι του 2021 δίνει ελπίδα! “Θα δούμε τα πρώτα ταξιδιωτικά αιτήματα από το Πάσχα.

Από τον Μάιο αναμένουμε μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιών στο εξωτερικό και το καλοκαίρι οι Γερμανοί θα επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά”, λέει ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών, Νόρμπερτ Φίμπιχ, στη BILD.

Σε αυτό, η Ένωση συμφωνεί με τον επίτροπο τουρισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Τόμας Μπαράις (CDU), ο οποίος είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι πιστεύει ότι “θα προκύψει ακόμα μία έκρηξη το καλοκαίρι”.

Ο πολιτικός συνεχίζει: “Φυσικά, το έτος 2021 θα είναι ακόμα έτος κρίσης”. Οι ελπίδες στηρίζονται στο καλοκαίρι και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα ταξίδια θα είναι πιθανώς αρχικά και πάλι δυνατά στη Γερμανία και την Ευρώπη, και μόνο αργότερα σε απομακρυσμένες χώρες.

Με τους αυξανόμενους εμβολιασμούς και τις ταχύτερες δοκιμές, τα ταξίδια θα μπορούσαν να γίνουν και πάλι δυνατά, βήμα προς βήμα. Ο Μπαράις είναι σίγουρος: Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψουν!

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός γίγαντας TUI συμμερίζεται αυτήν την ελπίδα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στη BILD: “Αυτή η δήλωση του κ. Μπαράις είναι σημαντική για τη βιομηχανία και δίνει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία μια προοπτική”.

Η TUI επιβεβαίωσε επίσης την επιθυμία των Γερμανών να ταξιδέψουν: “Οι αναλύσεις της αγοράς μας δείχνουν ότι υπάρχει μια τεράστια λαχτάρα στον κόσμο να μπορέσει να κάνει ένα χαλαρό ταξίδι ξανά μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού. Μπορούμε επίσης να το δούμε αυτό κατά την αξιολόγηση των δεδομένων αναζήτησης στον ιστότοπό μας”.

Σύμφωνα με την TUI, οι πιο σημαντικοί καλοκαιρινοί προορισμοί θα μπορούσαν να είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Μεγάλη ζήτηση μπορεί επίσης να αναμένεται από προορισμούς μέσω αυτοκινήτων όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Κροατία – στη Γερμανία, ιδίως στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας και στην περιοχή της λίμνης Μέκλενμπουργκ. Ο εκπρόσωπος της TUI είναι αισιόδοξος: “Κατά τη διάρκεια των διακοπών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι πολύ πιθανό τα αεροσκάφη σε ορισμένες διαδρομές στη Μεσόγειο να γεμίσουν γρήγορα”.

Αλλά ακόμη και μια καλοκαιρινή τουριστική έκρηξη δεν θα φέρει πίσω τις χαμένες πωλήσεις από το χειμώνα και το φθινόπωρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών, Φίμπιχ: “Εκείνοι που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χειμερινές διακοπές δεν μπορούν να το αντισταθμίσουν. Επομένως, η πλειονότητα των χαμένων πωλήσεων από τις εντολές κατ’ οίκον περιορισμού δεν μπορεί να αντισταθμιστεί. Η ανάκαμψη των ταξιδιωτικών εταιρειών θα πάρει πολύ χρόνο”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact