ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Κικίλια: Θα έπρεπε στη ΝΔ να είναι πιο προσεκτικοί

«Θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό»

Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, δίνει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας την Πειραιώς να είναι πιο προσεκτική όταν κατηγορεί την κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση -παρά τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη υποστήριξη που είχαν από την αξιωματική αντιπολίτευση- κατάφερε με τη συμφωνία της 7ης Απριλίου, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο.

«Η ΝΔ που πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε “τόσα και άλλα τόσα μέτρα” αλλά και ο κ. Κικίλιας, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε, πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία, να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, ότι η κυβέρνηση κέρδισε και τη μάχη για τα εργασιακά, υπενθυμίζοντας πως «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήριζε “ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς”».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει: «Εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης, λίγο ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. ευρώ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε».

Καταλήγοντας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον Βασίλη Κικίλια, σημειώνει: «Να του θυμίσουμε επίσης ότι η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών άγγιξε το πρωτοφανές 20%, καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030. Ο ίδιος μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact