ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Τυχόν απουσία Ερντογάν από τη Γενεύη αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά

«Η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση»

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση μη συμμετοχής του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, άφησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Η διαπραγμάτευση και η πρόσφατη σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, τα άλλα δύο θέματα της συνέντευξης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι το παιδί του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα πρέπει άμεσα να δοθεί στους συγγενείς του.

Ξεκινώντας από το Κυπριακό, «η μη παρουσία Ερντογάν στη Διάσκεψη της Γενεύης αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση. Πιο αναλυτικά, άφησε να εννοηθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι παρών στη Διάσκεψη και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η μη παρουσία Ερντογάν αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα». Επιπροσθέτως, «ο κ. Ερντογάν παίζει έναν κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε να εννοηθεί η τουρκική πλευρά, θα εξετάσουμε τη θέση μας».

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, θέση της κυβέρνησης είναι ότι «η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως προσχήματα για να καθυστερούμε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης». Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε, άλλωστε, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων και πρέπει οι εταίροι να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Αναφερθείς στις εξελίξεις που αφορούν στο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ- πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική», εκτίμησε τέλος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact