ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας: Οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης δημιούργησαν κλίμα αβεβαιότητας

«Οι απαιτήσεις των δανειστών προκύπτουν από συμβάσεις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα»

«Οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης και η επιμονή της να θεωρεί άλλοτε ως φίλους και άλλοτε ως αντιπάλους τούς δανειστές έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα, που έχει δυσκολεύσει τα πράγματα σε τέτοιον βαθμό, που σήμερα να είναι αβέβαιο εάν θα έχουμε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου τελική λύση και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι απαιτήσεις, οι οποίες προκύπτουν από συμβάσεις, συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα και θεωρώ ότι όσο αξιοπρεπές είναι να υποστηρίζει κάποιος την εθνική του υπερηφάνεια, άλλο τόσο αξιοπρεπές είναι να επιδεικνύει συναλλακτική συνέπεια» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για την αξία τού να τηρούνται οι συμφωνίες. “Pacta sunt servanda” έχει επαναλάβει και αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι εκείνο το κριτήριο, με το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση της Novartis ο κ. Τζαβάρας επισήμανε: «Το κόμμα μας έχει πει και επαναλαμβάνει “μηδενική ανοχή στη διαφθορά” και ότι δεν πρόκειται να καλύψουμε κανέναν, δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε κανέναν από όσους έχουν συμμετοχή σε τέτοιου είδους ιστορίες».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσλήψεις στο Δημόσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ προσφιλή στην κυβέρνηση και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο που να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η ΝΔ είναι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ». Υπογράμμισε δε ότι η στάση της ΝΔ στο θέμα ενδεχόμενων απολύσεων στον δημόσιο τομέα «έχει επαρκώς απαντηθεί και έρχεται και επανέρχεται για λόγους μαύρης προπαγάνδας».

«Δεν έχουμε πει ποτέ ότι θα γίνουν απολύσεις, όμως είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, ώστε μέσα από μία διαδικασία, που θα αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους με αντικειμενικά κριτήρια, να καταπολεμηθεί η αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε λάθος θέσεις ακατάλληλοι άνθρωποι» διευκρίνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα ο κ. Τζαβάρας διατύπωσε την εκτίμηση: «Βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση από κάθε άλλη φορά». «Η σημερινή ημέρα είναι η πιο κρίσιμη μέρα, που έχει παρουσιαστεί ως ευκαιρία για τη λύση του κυπριακού εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι κι εγώ και όλοι οι Έλληνες να υπάρξει καρπός από αυτές τις συνομιλίες» είπε, προσθέτοντας ότι «η επίκληση των αρχών, των αξιών και των ρυθμίσεων του διεθνούς δικαίου αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η κυπριακή πλευρά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact