ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Τζένη Μπαλατσινού: Single διακοπές στην Πάτμο


Η Τζένη Μπαλατσινού απολαμβάνει (;) τις πρώτες single διακοπές της στο Νησί της Αποκάλυψης μαζί με πολύ καλές της φίλες, όπως η αθλήτρια Νίκη Ξάνθου και η ξενοδόχος Αννυ Καλογιάννη

Γραφικά ταβερνάκια, δαντελωτές ακτές, καυτή άμμος, διονυσιακά πανηγύρια. Ολοι λίγο πολύ γνωρίζουμε κι έχουμε ζήσει το στερεοτυπικό αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι, όμως είναι κι εκείνες οι φορές που καλείται κανείς να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τον τόπο, τη ράθυμη καλοκαιρινή ρουτίνα, κυρίως τον ίδιο τον εαυτό του. Απομεσήμερο Ιουλίου. Στην Πάτμο. Τρεις λιγνές γυναικείες φιγούρες με αρχετυπική καλοκαιρινή εξάρτυση -μπικίνι, παρεό, panama hats και γυαλιά ηλίου- κατεβαίνουν για το καθημερινό μπάνιο τους στην παραλία της Πέτρας στον Γροίκο. Ο τρόπος τους δεν είναι πομπώδης, ούτε και φασαριόζικος, όμως δεν μπορείς παρά να ακούσεις τα γέλια και τη χαμηλόφωνη συζήτησή τους, αφού η εν λόγω παραλία είναι η πλέον απόμερη και απόκοσμη του νησιού. Πόσο μάλλον όταν ανάμεσά τους είναι η Τζένη Μπαλατσινού, η φρεσκοχωρισμένη Τζένη Μπαλατσινού.

Πάντα περιποιητική, η Τζένη σπεύδει να πιάσει το καπέλο της Νίκης Ξάνθου

Δροσερή μπιρίτσα, κατά τα θερινά ειωθότα 

Ολα είναι ίδια κι όλα διαφορετικά για εκείνη. Βρίσκεται στο αγαπημένο της νησί, στην παραλία που μπορεί να μη φημίζεται για την κοσμικότητά της, όμως η ίδια την επιλέγει με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια, παρέα με τις αγαπημένες φίλες της Νίκη Ξάνθου, την πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια του άλματος εις μήκος, και Αννυ Καλογιάννη, την ιδιοκτήτρια του πατμιακού ξενώνα «Αρχονταρίκι». Είναι όμως και μόνη. Μετά από καιρό. Χωρίς παιδιά και σύζυγο, με μια ανακοίνωση χωρισμού και πολλές περισσότερες αναμνήσεις από μια ζωή που τη βλέπει να γίνεται εξώφυλλο σε περιοδικά, κείμενο άποψης σε sites, θέμα συζήτησης στις παρέες που μηρυκάζουν τον χωρισμό της με κεκτημένη ταχύτητα τσιχλόφουσκας. Πολλοί τη θυμούνται σε προηγούμενα καλοκαίρια να δίνει μαζί με τον πρώην πλέον σύζυγό της το κοσμικό «παρών» στον Κάμπο, την παραλία-πεδίο μάχης για celebrities και paparazzi. Οχι όμως φέτος. Δεν φυγομάχησε, άλλαξε ρότα. Μοιάζει χαλαρή, αέρινη, κάποιες στιγμές χαμογελά. Ποιο καλύτερο προπέτασμα για την καλοκαιρινή μελαγχολία; Ακόμη και το χρώμα του μαγιό της, ένα βαθύ μοβ, θα μπορούσε να μαρτυρήσει τη θλίψη που κανένας αιγαιοπελαγίτικος κυματισμός δεν μπορεί να πάρει μακριά. Παραμονή του Προφήτη Ηλία.

Η Νίκη Ξάνθου και η Αννυ Καλογιάννη στο χείλος της ακρογιαλιάς

Βουτιά στη φιλήσυχη παραλία της Πέτρας

Οι τρεις φίλες χαλαρώνουν στην άμμο, βουτούν στη θάλασσα, απολαμβάνουν μπίρες που η Τζένη σπεύδει να φέρει από το μπαρ, παίζουν με τον σκύλο ράτσας πίντσερ της Νίκης Ξάνθου. Αργότερα το απόγευμα θα ανέβουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για τον καθιερωμένο εσπερινό. Μάλιστα, η Τζένη Μπαλατσινού, με ύφος παιδικής σχεδόν αμεριμνησίας, δέχτηκε να φωτογραφηθεί μετά το πέρας της λειτουργίας για την ηλεκτρονική έκδοση των «Πατμιακών Χρονικών». Λίγο αργότερα, η ίδια ανέβασε ένα στιγμιότυπο στον λογαριασμό της στο Instagram που την απαθανατίζει να αγναντεύει το νησί από ψηλά. Γαλήνη και στωικότητα είναι οι δυο λέξεις που σου ’ρχονται στον νου κοιτώντας τη φωτογραφία. Αθόρυβα και διακριτικά, το βράδυ θα βρει την παρέα της Τζένης στη Χώρα του νησιού – δύο ημέρες μετά μάλιστα η ίδια εθεάθη να δειπνεί με τον κουμπάρο της Νίκο Χατζηνικολάου σε γνωστό εστιατόριο. Ηταν η πρώτη εβδομάδα ύστερα από πολλά χρόνια που η ίδια δεν έχει να ασχοληθεί με κανέναν άλλο παρά μόνο με τον εαυτό της. Και δεν άφησε κανένα βλέμμα και κανέναν -εκκωφαντικό- ψίθυρο να διασαλεύσει την εσωτερική ησυχία της. Αφέθηκε στην αύρα της αγαπημένης της Πάτμου, στην οικειότητα των στενών φίλων, στα πολύ προσωπικά ψυχικά κελεύσματά της. Εξερευνώντας από την αρχή τον τόπο, μα πάνω απ’ όλα τον εαυτό της.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι δύο καλές φίλες, Τζένη και Νίκη, διακοπάρουν ξέγνοιαστες

Οχι πια κοσμικότητα, μόνο ηρεμία στη Νησί της Αποκάλυψης

Η Νίκη Ξάνθου και το πίντσερ της

Η Τζένη Μπαλατσινού μαζεύει το καπελάκι της Νίκης Ξάνθου που το πήρε ο αέρας

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact