ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Θα επιλέξω τον καλύτερο για αντιπρόεδρο

«Θα αποτανθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων»

Για επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του τρίτου μνημονίου και μιλώντας για τον προϋπολογισμό είπε ότι αποτυπώνει την αποτυχία οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 95% μέτρα λιτότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα ότι κινδυνεύει να κατηγορηθεί πως ακολουθεί προεκλογική τακτική Σαμαρά περί ισοδυνάμων απάντησε: «Εγώ δεν μιλώ για ισοδύναμα, ούτε για παράλληλα προγράμματα. Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί να σταθεί στη χώρα σήμερα είναι να στραφεί η χώρα μας στην ελεύθερη οικονομία» και έφερε ως παράδειγμα την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κύπρος από τότε που μπήκε στο μνημόνιο.

«Μιλάμε για μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία, την οποία η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, την επόμενη ημέρα θα παρουσιάσει και είμαι αποφασισμένος μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και εφόσον έχω πάρει την εντολή των Νεοδημοκρατών και των φίλων αυτής της παράταξης να ηγηθώ της ΝΔ να προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας. Για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία και το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης, που θα κάνουμε σε 3-4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Για το πως σκοπεύει να χειριστεί την κοινοβουλευτική του απουσία ώστε να μην καταστεί σε στρατηγικό μειονέκτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι: «Θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της Ν.Δ», ενώ στο ερώτημα αν σκοπεύει να το κάνει με συχνές παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Κι όχι μόνο, αλλά κι έξω στην κοινωνία. Εκεί που χάθηκε η μάχη. Η ΝΔ δεν έχασε ποτέ τις μάχες τις κοινοβουλευτικές. Ούτε σήμερα τις χάνει. Εχουμε ικανότατα στελέχη εντός του κοινοβουλίου τα οποία δεν αφήνουν τίποτα αναπάντητο, χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα που έχουν. Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό που θα κάνω, για το θέμα το πρακτικό, αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο».

Ερωτηθείς αν τον έχει ήδη επιλέξει ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κατηγορηματικός: «Οχι». Και εξήγησε: «Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που μέχρι και σήμερα δεν έχω αποφασίσει κάτι τέτοιο, γιατί αλλιώς θα το είχα πει. Θέλω να δω το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, διότι για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα σκεφτώ πολύ σοβαρά και για λόγους ενότητας να αποτανθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων. Η ΝΔ από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact