ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές: Θα «χτυπήσουμε» σε πτήση – Ποιες αεροπορικές είναι στο στόχαστρο

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσει ένα «εντυπωσιακό» τρομοκρατικό χτύπημα, με τις Αρχές να εντείνουν τους ελέγχους τους στις αερομεταφορές.

Λίγες ώρες πριν το θάνατο του κυβερνήτη του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, οι τζιχαντιστές απειλούν με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο τελευταίο τεύχος του αγγλόφωνου περιοδικού της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, το Inspire.

Ο κυβερνήτης Χασάν Σαέιντ αλ Τζχαμπούρ γνωστός και ως Αμπού Ταλουούτ, σκοτώθηκε νότια της Μοσούλης στο χωριό Κοαγιάρα. Όπως αναφέρει ο αρχιστράτηγος Γουαθέτ αλ Χαμντάνι ανώτατος αξιωματούχος του ιρακινού στρατού που ηγείται των προσπαθειών της κυβέρνησης να επανακτήσει τον έλεγχο της Μοσούλης, ο Τζαπούρι ήταν ο δεύτερος κυβερνήτης του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη που σκοτώθηκε από αεροπορικές επιδρομές ενώ είχε αναλάβει το αξίωμα μόλις 25 ημέρες.

Στο μεταξύ, η ηλεκτρονική έκδοση του Inspire προειδοποιεί πως τις επόμενες ημέρες οι φανατικοί ισλαμιστές δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον διεθνή συνασπισμό της Δύσης που επιχειρεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φανατικοί ισλαμιστές προτίθενται να χτυπήσουν υπηρεσίες αμερικανικών συμφερόντων αλλά και αεροπορικές εταιρείες της Δύσης. Την ίδια ώρα, στο ίδιο άρθρο το περιοδικό επιχειρεί να «αφυπνίσει τους μοναχικούς λύκους» που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ και τη Δύση δίνοντας το έναυσμα για ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε πτήσεις. Ακόμα, παρέχει συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει μία βόμβα και να την κρύψει επιμελώς στη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των ακραίων ισλαμιστών μπαίνουν οι εξής αεροπορικές εταιρείες: American Airlines, United Airlnes, Delta Airlines, British Airways, EasyJet και Air France. Τέλος, διατυπώνονται απειλές κατά ηχηρών ονομάτων της διεθνούς κοινότητας όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μπεν Μπερνάνκι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact