ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν μικρά κορίτσια ως βομβίστριες-καμικάζι

«Ήταν επτά ως δέκα ετών»

Φρίκη στη Νιγηρία, όπου μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων, αρχικά με ανατινάξεις βομβιστριών-καμικάζι και στη συνέχεια με την εκτόξευση οπλοβομβίδων, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις από τοπικό αξιωματούχο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι επιθέσεις των καμικάζι φέρεται να «έγιναν από έξι κορίτσια», από τα οποία απέμειναν μόνο «τα κεφάλια», που «ανασύρθηκαν στον τόπο της τραγωδίας από σωστικά συνεργεία», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Τα κορίτσια «ήταν επτά ως δέκα ετών», συμπλήρωσε ο ίδιος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις δύο επιθέσεις των βομβιστριών-καμικάζι στη Νταμπόα, στην Πολιτεία Μπόρνο, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, «σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε εξάλλου ο Μπαμπακούρα Κολό, στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή. Οι επιθέσεις είχαν στόχο ανθρώπους που επέστρεφαν από τις γιορτές για το Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ραμαζανιού.

Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι, φερόμενοι ως τζιχαντιστές στοχοθέτησαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν με οπλοβομβίδες, προκαλώντας ακόμη περισσότερα θύματα.

Οι μικρές βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στις συνοικίες Σαουάρι και Αμπατσάρι στη Νταμπόα, σύμφωνα με τον Κολό, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πόλη Μαϊντουγκούρι, περίπου 80 χλμ. από τον τόπο όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις. «Δεν χρειάζεται κανένας να του πουν πως οι επιθέσεις φέρουν την υπογραφή Μπόκο Χαράμ», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον απολογισμό. «Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 31 νεκρούς, αλλά μπορεί να αυξηθεί, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που κινδυνεύουν να μην επιβιώσουν», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν από τις οπλοβομβίδες, περίπου δύο λεπτά μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι.

Την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον ενός τεμένους και μιας αγοράς στην πόλη Μούμπι, στη γειτονική Πολιτεία Ανταμάουα.

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους κι εξαπλώθηκε από τη βορειοανατολική Νιγηρία μέχρι τον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν, προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική κρίση.
Η τεταμένη κατάσταση στη Νιγηρία παραμένει, καθώς 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ και των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας για την καταστολή της από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact