ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Παπανδρέου: Τη μίζα την πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου» είπε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις «χρυσές μίζες» στα υποβρύχια και τα TORM1.

«Τη μίζα την πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι» συμπλήρωσε η μάρτυρας η οποία λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει για «τυπικό ρόλο» του ΚΥΣΕΑ στην έγκριση των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά.

«Το ΚΥΣΕΑ δεν έχει τη δυνατότητα για έλεγχο της διαδικασίας που προηγήθηκε της συγκεκριμένης απόφαση. Όταν οι στρατιωτικοί κατέληγαν σε ένα όπλο εμείς ήταν αδύνατο να πούμε όχι. Το ΚΥΣΕΑ παίρνει τις αποφάσεις του με βάση την εισήγηση του υπουργού. Όλα έρχονταν στην εισήγηση , το κόστος, η ποιότητα κλπ.» είπε η Βάσω Παπανδρέου για να ακούσει την πρόεδρο του δικαστηρίου να σχολιάζει «Μια, μια ψήφος. Ότι ακούγαμε λέγατε ναι. Μια τυπική ψήφο…Έτσι λειτουργούσατε».

Πρόεδρος: Ποιος ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ αφού τα θεωρούσαμε όλα δεδομένα;
Μάρτυρας: Έτσι λειτουργούν.
Πρόεδρος: Μια ψήφο βάλατε. Έχει αλλάξει τώρα;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Στην κρίσιμη ερώτηση «αν χωρούσε δωροδοκία στην διαδικασία της προμήθειας των εξοπλιστικών» η πρώην υπουργός απάντησε καταφατικά. «Βεβαίως, σε όλη τη διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ δεν γνώριζε κάτι. Απ ότι φαίνεται, όμως, μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία και πριν και μετά» είπε χαρακτηριστικά η Βάσω Παπανδρέου και επανέλαβε «Εμείς απλώς είχαμε μια εισήγηση. Δεν είχαμε δυνατότητα ελέγχου από το νόμο».

Η πρώην υπουργός κατέθεσε πως η πρακτική των Γερμανικών εταιριών ήταν να δωροδοκούν. «Για να υπάρξει δωροδοκία χρειάζονται δυο , ένας να τα δίνει και ένας να τα παίρνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό η κ. Παπανδρέου υπενθύμισε πως το 1995 είχε στηρίξει για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σημίτη . «Δεν ήταν φιλικές οι σχέσεις μας. Είχαμε σχέσεις ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact