ΕΛΛΑΔΑ

Βαράει διάλυση η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ – Στο δρόμο 191 εργαζόμενοι

Αντιμέτωπη με κατασχέσεις των περιουσιακών της στοιχείων –όσων και εάν έχουν απομείνει– βρίσκεται πλέον η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, ενώ «στον δρόμο» μένουν οι 191 εργαζόμενοι αυτής.

Χθες οι ιδιοκτήτες της παραιτήθηκαν από την αίτηση πτώχευσης που είχαν υποβάλει τον περασμένο Μάιο και με την οποία είχαν διασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές τους, τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε επρόκειτο να εκδικασθεί η συγκεκριμένη υπόθεση

Οι τράπεζες, πάντως, που αποτελούν τους κύριους πιστωτές της εταιρείας, δεν αναμένεται να προχωρήσουν τελικά σε αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, όπως σχεδιαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», φέρεται να διατυπώθηκαν επιφυλάξεις από μερίδα των πιστωτών σχετικά με το κόστος της τοποθέτησης διαχειριστή στην εταιρεία.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η οποία φαίνεται να βάζει οριστικά τίτλους τέλους στην ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία, αυτό που απομένει στους πιστωτές – τράπεζες, προμηθευτές, Δημόσιο, αλλά και εργαζομένους– είναι να προχωρήσουν στην έκδοση διαταγών πληρωμής.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, φέρεται να έχει προχωρήσει στην πώληση εξοπλισμού, καθώς και στη μεταβίβαση εμπορικών σημάτων.

Σε συνέντευξη, άλλωστε, του προέδρου και της γενικής γραμματέως του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΚΗ (η οποία έχει δημοσιευθεί στις 21/9/2018 στην ιστοσελίδα Rproject που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα) αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.

Επειτα από τέσσερις μήνες εγκατάλειψης, με πολλά μηχανήματα να έχουν πουληθεί, καλείται ο νέος επενδυτής, που ίσως προκύψει, να ξαναστήσει την παραγωγή από την αρχή».

Εάν, πάντως, ισχύουν τα παραπάνω, τότε οι ιδιοκτήτες της ΒΙΚΗ αντιμετωπίζουν, όπως επισημαίνουν στην «Κ» νομικοί κύκλοι, τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για κακουργηματική υπεξαίρεση. Ο λόγος; Για τμήμα των δανείων που είχαν χορηγηθεί από την ATEbank είχε ενεχυριασθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της αλλαντοβιομηχανίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact