ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη

Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κωνσταντινούπολη τον Διαμαντίδη (έπαθε διάστρεμμα στις αρχές του ματς) και την διαφορά από την Φενερμπάχτσε / Ούλκερ (84-62) του Ομπράντοβιτς, που απέκτησε το πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση του ομίλου της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο ισορρόπησε τα 4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε, με πίεση στην άμυνα και κλεψίματα, που του έδωσαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και με καλύτερες επιλογές απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με απόλυτη ισορροπία (18-18) με τον Νίκο Παππά να ισοφαρίζει το σκορ με την εκπνοή του δεκάλεπτου.

Στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά της δεύτερης περιόδου δεν σημειώθηκε ούτε πόντος και από τις δύο ομάδες . Στην συνέχεια, όμως, με δύο τρίποντα του Μαχμούτογλου, πέντε πόντους (ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρίποντο) του Χίκμαν, ένα καλάθι του Βέσελι και επιμέρους σκορ 13-4, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 9 (31-22) 4’ και 12’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το κακό αμυντικό τρίλεπτο και με πέντε πόντους του Σλότερ (καλάθι και τρίποντο) πλησίασαν στο 18’ στους 5 (34-29) και με νέο τρίποντο, αυτή την φορά από τον 17χρόνο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (29’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους) κατέβασαν την διαφορά στους 4. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 36-32 για την Φενέρ.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Γκιστ πλησίασε στον πόντο (36-35), αλλά η συνέχεια της τρίτης περιόδου ήταν… καταστροφική για τους «πράσινους». Χωρίς την συνέπεια στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και σημείο αναφοράς στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο του ρυθμού. Οι γηπεδούχοι με 12 πόντους με 4 τρίποντα του Γκάουντλοκ και τον Ερντέν να είναι κυρίαρχος στις δύο ρακέτες ξέφυγαν ακόμη και με διαφορά 22 πόντων (67-45) με επιμέρους σκορ 31-10, 1’ και 10’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact