ΕΛΛΑΔΑ

Βαρόνη Νινα φον Μάλτζαν: Αυτή είναι η γυναίκα που βοήθησε τον Λυκουρέζο μετά την τραγωδία στην Αίγινα [εικόνες]

Το κουβάρι της τραγωδίας στην Αίγινα ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο.

Η κατάθεση του χειριστή της θαλαμηγού «Ντουέντε» (θαλαμηγός που ήρθε προς βοήθεια μετά το κάλεσμα του Λυκουρέζου) κ. Νεκτάριου Λεούση στην ανακρίτρια Πειραιά, έφερε νέα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Η κατάθεση δόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με αυτή, ο κ. Λυκουρέζος ενημέρωσε τον κ. Λεούση, ότι το σκάφος του είχε κάποιο πρόβλημα! Για τον λόγο αυτόν, ανέφερε ο κ. Λεούσης, «αποφασίσαμε με την κυρία Νίνα να πάμε και εμείς στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος του κ. Λυκουρέζου».

Στο σημείο αυτό αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά και τα πλήρη στοιχεία της ιδιοκτήτριας της θαλαμηγού «Ντουέντε»

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, η ιδιοκτήτρια της πολυτελούς θαλαμηγού είναι η βαρόνη Νίνα φον Μάλτζαν. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν παλιά φίλη του Θρασύβουλου Λυκουρέζου από τις σπουδές του στην Ευρώπη. Κοινός τους φίλος είναι ένας Έλληνας έμπορος τροφίμων στην Αφρική που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Παράλληλα, η κ. Μάλτζαν ήταν η χρηματοδότρια της ΜΚΟ που είχε η οικογένεια του 77χρονου χειριστή.

Η μητέρα της ήταν δημοσιογράφος, ενώ η ίδια είχε σπουδάσει διερμηνεία στην Ελβετία.

Υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια πολλών γερμανικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας του Βερολίνου και του Ιδρύματος «James Simon».

Λίγο πριν από την άφιξή της στην Ελλάδα είχε κάνει δωρεές της τάξης των 65 εκατ. δολαρίων σε μουσικό ινστιτούτο και στην προαναφερόμενη ακαδημία. Οι κινήσεις αυτές έδωσαν τροφή για στα μέσα και υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν περί «σκοπιμότητας αυτής της χρηματοδότησης». Φέρεται ακόμη να χρηματοδοτεί ίδρυμα για την προστασία 400 παιδιών στην Ουρουγουάη.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό δυστύχημα, η βαρόνη, έφυγε από το νησί, ωστόσο δεν την ακολούθησαν τρεις από τις γυναίκες που φιλοξενούσε στη θαλαμηγό, οι οποίες αναχώρησαν αργότερα από το νησί με το πλοίο της γραμμής.

Ο κ. Λεούσης περιέγραψε στη συνέχεια της κατάθεσής του ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος υπέφερε από πόνους στη μέση λόγω του κυματισμού που υπήρχε, την ώρα που είχε επιβιβασθεί στο υποβοηθητικό φουσκωτό (τέντερ) της θαλαμηγού «Ντουέντε». Στη συνέχεια ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι έπειτα από πρόταση δική του και με την παρεμβολή ενός δικηγόρου κανονίστηκε ραντεβού λιμενικών με τον κ. Λυκουρέζο σε μεσαιωνικό πύργο της Αίγινας, έτσι ώστε να παραδοθεί εκεί. Κάτι και το οποίο συνέβη τελικά…

Μία άλλη μάρτυρας που κατέθεσε επίσης την 5η Σεπτεμβρίου έδωσε μία άλλη εκδοχή των προβλημάτων που αντιμετώπιζε μετά το δυστύχημα ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου.

Όπως σημείωσε, «είδα το φουσκωτό γεμάτο αίματα από τα πέλματα του κ. Λυκουρέζου. Τα πόδια του ήταν πρησμένα και μελανιασμένα και τον βοήθησα για να μπει στο αυτοκίνητο. Τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε ότι κτύπησε με ένα άλλο σκάφος. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί, μου απάντησε ότι δεν θυμόταν…»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact