ΚΥΠΡΟΣ

Βαρύτατες κατηγορίες για το δήμαρχο Πάφου

Τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, των γραπτών απειλών για φόνο, της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, της αποστολής ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και της δημόσιας βλάβης έχει προσάψει η Αστυνομία στον δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, ο οποίος οδηγείται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Αστυνομία θα ζητήσει από το δικαστήριο διάταγμα κράτησης του δημάρχου για διευκόλυνση των ανακρίσεων στην υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων.

Με βάση τα στοιχεία που έχει η αστυνομία, τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο Σάββας Βέργας δεν συμπίπτουν με τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, το πιο βασικό στοιχείο είναι το σημείο εκπομπής των μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της υπαλλήλου του δήμου, Μαρίας Σολομωνίδου, το οποίο είχε αγοράσει ο δήμαρχος, και το σημείο λήψης του μηνύματος στο κινητό του Σάββα Βέργα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι και τα δύο τηλέφωνα λάμβαναν σήμα από την ίδια κεραία. Η περιοχή από την οποία είχαν σταλεί τα μηνύματα βρίσκεται σε απόσταση από το δημοτικό μέγαρο, στο οποίο ο Σάββας Βέργας δήλωσε ότι βρισκόταν, όταν «έλαβε απειλητικό μήνυμα».

Στην υπόθεση εμπλέκεται, εκτός από τον δήμαρχο και την υπάλληλο του δήμου, ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο κατόπιν οδηγιών φέρεται να έστειλε στις 28 Σεπτεμβρίου τα απειλητικά μηνύματα στον δημοτικό σύμβουλο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, τον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο και τον δήμαρχο Πάφου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact