ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις ο Μουίζνιεκς


Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης  είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις κάλεσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουίζνιεκς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μουίζνιεκς, ένα σχόλιο του οποίου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει σχετική επιστολή του υπουργού προς την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Αν Μπρασέρ.

Ο Νιλς Μουίζνιεκς είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Με αφορμή το σχόλιό του, ο
υπουργός του ζήτησε να ενημερώνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές πριν προβεί σε κρίσεις, καθώς «ο στόχος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κοινός».

Πάντως, εκτός από την επικοινωνία με τον Επίτροπο, ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πρέσβη Λόρα Τόμσον.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και οι δυσοίωνες προοπτικές για την αύξηση τους που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κυρία Τόμσον ενημερώθηκε για τη στρατηγική του καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπινών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact