ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις ο Μουίζνιεκς


Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης  είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Να ενημερώνεται πριν προβεί σε κρίσεις κάλεσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουίζνιεκς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μουίζνιεκς, ένα σχόλιο του οποίου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει σχετική επιστολή του υπουργού προς την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Αν Μπρασέρ.

Ο Νιλς Μουίζνιεκς είχε εκφράσει την «έκπληξή του» για την αρχειοθέτηση από τις δικαστικές Αρχές του φακέλου, που αφορά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Με αφορμή το σχόλιό του, ο
υπουργός του ζήτησε να ενημερώνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές πριν προβεί σε κρίσεις, καθώς «ο στόχος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κοινός».

Πάντως, εκτός από την επικοινωνία με τον Επίτροπο, ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πρέσβη Λόρα Τόμσον.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και οι δυσοίωνες προοπτικές για την αύξηση τους που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κυρία Τόμσον ενημερώθηκε για τη στρατηγική του καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπινών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact