ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε απλήρωτους ναυτικούς


Αναμένεται η σχετική απόφαση – «Μέλημά μου είναι η ενίσχυση της απασχόλησης του Έλληνα ναυτικού», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας

Απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων για τους απλήρωτους ναυτικούς θα εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία που είχε λάβει ο ίδιος στη Βουλή και κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ να εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας. «Όταν έχουμε κοινά προβλήματα να διαχειρισθούμε οφείλουμε να βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά»  τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε: «Θέλω να σας ακούσω και να ακούσω όλες τις ανησυχίες σας διότι πιστεύω ότι ο διάλογος που έχουμε ανοίξει όλους αυτούς τους μήνες μπορεί να έχει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για όλους μας».

Τα μέλη της ΠΝΟ από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δίνοντας έμφαση στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και στα φαινόμενα, που όπως υποστηρίζουν παρατηρούνται της μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας στα πληρώματα της ακτοπλοΐας, προβαίνοντας σε καταγγελίες για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ στάθηκαν στην αυξανόμενη ανεργία των Ελλήνων ναυτικών, καθώς και στα προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία της ναυτικής εκπαίδευσης, εστιάζοντας στη λειτουργία των σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική τους υποδομή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να διερευνούν εξονυχιστικά τις καταγγελίες της ΠΝΟ για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων υπογραμμίζοντας ότι βούληση του είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή. Ταυτόχρονα ο υπουργός σημείωσε ότι μέλημα του είναι η ενίσχυση της απασχόλησης του Έλληνα Ναυτικού, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο χώρο της ακτοπλοΐας και ευρύτερα του χώρου της ναυτιλίας έχουν ως κεντρική κατεύθυνση την αύξηση των θέσεων εργασίας τους.

Συγχρόνως ο Υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε τη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και ανέλυσε τον σχεδιασμό του για την αναβάθμισή της λέγοντας ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα η ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής που θα απαντά όμως στις σύγχρονες προκλήσεις του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας.

«Θέλουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ να κατευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών και των καθηκόντων που θα αναλάβουν στη σταδιοδρομία τους. Έχουμε προχωρήσει σε αλλαγές στη διάρθρωση του προσωπικού των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου για να τρέξουμε όλες αυτές τις απαραίτητες αλλαγές που έχουν ως ένα και κεντρικό στόχο την αναβάθμιση της Ναυτικής εκπαίδευσης», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact