ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Βασίλης Καρράς: Η ζωή του «άρχοντα» της πίστας και του λαϊκού τραγουδιού

«Τώρα χαμηλώσετε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα» γιατί έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Καρράς, μετά από την περιπέτεια που είχε με την υγεία του το τελευταίο διάστημα.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν αναμφισβήτητα ένας ταλαντούχος και αγαπημένος τραγουδιστής που με την φωνή και τα τραγούδια του έχει καταφέρει να αγαπηθεί από το κοινό.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του στη δεκαετία του ’80 και έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ με επιτυχίες που έχουν γίνει αγαπημένες στο ελληνικό κοινό. Είναι γνωστός για την ιδιαίτερη φωνή του και το ρεπερτόριο του, που κυμαίνεται από το λαϊκό και το ροκ έως το ποπ.

Ο μεγάλος τραγουδιστής έχει αποφασίσει να διαφυλάσσει την προσωπική του ζωή και να απασχολεί μόνο με τα επαγγελματικά του. Έτσι λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια κρατάει την οικογένεια του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ενώ είναι παντρεμένος με την σύζυγο του 45 χρόνια, δεν γνωρίζουμε ούτε το επίθετό της.

Η Χριστίνα, η σύζυγος του Βασίλη Καρρά, είναι μια πολύ όμορφη και κομψή γυναίκα που στεκόταν πάντα στο πλευρό του και σε κάθε του βήμα.

«Εγώ παντρεμένος γεννήθηκα. Στα 18 μου γνώρισα τη γυναίκα μου και στα 20 παντρεύτηκα. Γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντάω… Έχουμε και μία κόρη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την σύζυγο του, ο τραγουδιστής.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί μια πανέμορφη κόρη, την Ειρήνη, η οποία το 2019 παντρεύτηκε κάνοντας περήφανους τους γονείς της.

Όλα όσα δεν ξέρετε για την ζωή του

-Το πραγματικό του όνομα είναι Βασίλειος Κεσογλίδης.

-Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12 Νοεμβρίου του 1953.

-Έχει μία κόρη, στην οποία και έχει μεγάλη αδυναμία.

-Είναι γνωστός ως ”Άρχοντας της καψούρας’‘, ως ”Βασιλιάς” και ως ”Ψυχολόγος’‘, διότι τα τραγούδια του αγγίζουν τους χωρισμένους.

-Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

-Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

-Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

-Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”.

-Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

-Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.

-Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact