ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελτιώσεις για τη μάξιμουμ συναίνεση στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή κόντρα την πρώτη ημέρα συζήτησής του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι τυχόν αβελτηρίες και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια το Σάββατο, δεσμεύθηκε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς την Τρίτη.

«Θα έχουμε τεκμηριωμένη απάντηση που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα αλλά και τις θέσει της κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε να προχωρήσουμε σε κλίμα ευρύτατων συναινέσεων και να δούμε τι μπορεί να προστεθεί και τι πρέπει να εξαιρεθεί ώστε στο τέλος να εγκριθεί από περισσότερους και όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο κ. Παππάς βρέθηκε στο επίκεντρο των πυρών της αντιπολίτευσης, με το επίδικο να είναι οι υπερεξουσίες που σύμφωνα με τους βουλευτές της δίνονται στον αρμόδιο υπουργό με το επίμαχο νομοσχέδιο.

«Αν στόχος μας ήταν να επηρεάσουμε τους ιδιωτικούς σταθμούς για να έχουμε προνομιακή μεταχείριση, τότε είναι προφανές ότι αποτύχαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, ενώ πρόσθεσε πως «η μόνη δυνατότητα που δίνεται στον υπουργό είναι ο καθορισμός του αριθμού αδειών και του ύψους του τιμήματος», υπογραμμίζοντας ότι  «τα μη βιώσιμα σχήματα ήταν και η ρίζα του κακού που εξέθρεψαν την διαπλοκή με δανεισμούς».

Σκληρή κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή

Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης και τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι « το νομοσχέδιο είναι διάτρητο και δημιουργεί έναν καναλάρχη υπουργό», αλλά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ασκούν έντονη κριτική, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ολοκληρώθηκε σε πρώτη συνεδρίαση επί της αρχής του.

Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη στο τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα αφού προχωράμε για να αποκατασταθεί το τοπίο. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε κανόνες ισονομίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο, που είναι και χώρος διαπλοκής, όπου τράπεζες και ΜΜΕ ταλαιπωρούν τους πολίτες για 25 χρόνια. Με την αδειοδότηση θα διασφαλιστούν η πολυφωνία και η ενίσχυση της πολιτικής ανάπτυξης της χώρας». Επίσης, τόνισε, η διασφάλιση παροχής δικτύου ψηφιακού σήματος γίνεται για να λειτουργήσει με νόμιμο τρόπο η αγορά στον χώρο. «Διαφάνεια στην λειτουργία της αγοράς χωρίς κανένα αποκλεισμό. Τα τελευταία 25 χρόνια, το πλαίσιο στον χώρο των ΜΜΕ κινείται στο όριο της νομιμότητας. Οι συνεχείς παρατάσεις στις άδειες αντίκεινται στο Σύνταγμα. Η παρέμβαση της πολιτείας αποσκοπεί στη νομιμότητα της λειτουργίας παρόχων, στη διασφάλιση πολυφωνίας, στην διασφάλιση υγειών επιχειρήσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Η αδειοδότηση γίνεται με διεθνή διαγωνισμό και δημοπράτηση, κατόπιν δημοπρασίας από το ΕΣΡ, και υπάρχει και η απαραίτητη κοινωνική διαβούλευση. Μέτοχοι και νόμιμοι εκπρόσωποι που συμπράττουν δημόσιες συμβάσεις». «Για την ΕΕΤΤ στόχος είναι μια νομοθετική παρέμβαση για το ασυμβίβαστο των μελών της. Ιδρύεται Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για διαρκή συντονισμό των δράσεων της κυβέρνησης. Με το ΕΚΟΜΕ μπαίνουν οι βάσεις με στόχο τη διάσωση του οπτικοακουστικού αρχείου της χώρας». Επίσης, «στόχος μας είναι η ποιοτική λειτουργία στο διαδίκτυο με το Μητρώο επιχειρήσεων και την καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων».

Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την πολυφωνία. «Λειτουργεί αναχρονιστικά, και δημιουργεί αναρχία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Με εξωπραγματικές προυποθέσεις, στηρίζει το κρατικό μονοπώλιο ειδικά στον τομέα της ενημέρωσης και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ πλατφόρμων ενημέρωσης» υποστήριξε. Στην εισήγησή του ανέφερε: «Θα έχουμε διαδικασία για εκλογή προέδρου στο ΕΣΡ; Επικαλείστε μια ανεξάρτητη Αρχή η οποία για χρόνια κουτσαίνει … Ποιο είναι το κόστος της θυγατρικής της ΕΡΤ; ΜΕ την DIGEA τι θα κάνετε; Γιατί κ. Παππά δεν κάνατε τόσο καιρό τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς; Τι κάνατε τόσους μήνες, περιμένατε τη μέρα που συνεδριάζουμε για να εκβιάζετε; Αγνοείτε κύριε υπουργέ την ήδη νόμιμη λειτουργία των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και στην περιφέρεια, σε αυτό τον χώρο θα υπάρξουν προβλήματα σύμφωνα με τους ευρωπαικούς κανόνες». Τόνισε, ότι το πνεύμα του νομοσχεδίου είναι ξεπερασμένο. «Η ΝΔ δεν θα στηρίξει μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Θέλουμε νομοθέτηση διαφανούς συστήματος αξιολόγησης. Όλες τις αποφάσεις θα τις έχει ο υπουργός. Πρέπει όλα να γίνουν γνωστά τώρα. Το νομοσχέδιο είναι διάτρητο και θα καταπέσει μετά από ελάχιστο χρόνο . Το νομοσχέδιο αφορά την αναλογική εποχή και όχι την ψηφιακή εποχή». Κλείνοντας την τοποθέτησή του απευθύνθηκε στα κυβερνητικά έδρανα λέγοντας «μήπως κάτι άλλο υπηρετείτε κ. Παππά, κ. Σπίρτζη;».

Ο Γιάννης Λαγός εκ μέρους της Χρυσής Αυγής είπε ότι για το κόμμα του το νομοσχέδιο αρχικά κινείται σε καλό πλαίσιο, «καθώς εμείς φωνάζαμε ότι αυτό που γίνεται στην ελληνική κοινωνία με μεγαλοκαναλάρχες που έκαναν ότι ήθελαν, δεν ήταν σωστό». Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να δώσει πλουραλισμό ή απλά να διώξει συγκεκριμένους μεγαλοκαναλάρχες και να φέρει άλλους, τόνισε. «Τι θα γίνει με τις υπάρχουσες άδειες; Τι θα γίνει με τα πρόστιμα του ΕΣΡ σε διάφορους σταθμούς; Τη στιγμή που βοά ο τόπος ότι τα περισσότερα δεν εισπράτονται. Τι θα γίνει με τα περίφημα θαλασσοδάνεια των τηλεοπτικών σταθμών;» κατέληξε.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παπαθεωδόρου είπε ότι «είμαστε υπέρ του να υπάρξει μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου ένα πλαίσιο νομιμότητας και δημοκρατικής λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης με απολύτως συμβατό πλαίσιο με το ευρωπαϊκό Δίκαιο και κεκτημένο. Η αιτιολογική έκθεση ξεχνάει πράγματα. Πώς κατοχυρώνεται η συμβατότητα των διατάξεων του σχεδίου νόμου και ο πλουραλισμός των ΜΜΕ; Πως δημιουργούνται οι προυποθέσεις για να αποτραπεί η διαπλοκή και να λειτουργήσουν τα ΜΜΕ με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο;». Θέλουμε τη νομιμότητα, πρέπει να εξυγιανθεί το τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε. «Σε αυτό το πλαίσιο η αδειοδότηση των παρόχων με το άρθρο 1 αναφέρει ότι η διαδικασία διενεργείται από το ΕΣΡ. Γνωρίζουμε όλοι ότι σήμερα 4 μέλη του ΕΣΡ έχουν ανανεώσει τη θητεία τους και 3 μέλη δεν έχουν ανανεώσει. Νομοθετούμε με βάση ένα όργανο που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να λειτουργήσει. Έπρεπε να είχαμε ήδη ένα νέο ΕΣΡ. Με ποιες συνθήκες θα δημιουργηθεί το νέο τηλεοπτικό τοπιο; Ο εκάστοτε υπουργός γίνεται ο τηλεοπτικός χωροτάκτης του τηλεοπτικού τοπίου . Κύριε υπουργέ το θέλετε πραγματικά αυτό; Σε ποια ευρωπαική χώρα έχουμε συναντήσει ανάλογο παράδειγμα; Ο κλειστός αριθμός αδειών θα είχε νόημα σε προηγούμενο τεχνολογικό στάδιο, και όχι στο ψηφιακό με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτό έχει να κάνει με την απόφαση του υπουργού, όχι του ΕΣΡ και μιας ανεξάρτητης αρχής. Αυτό είναι λάθος και θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτά κινδυνεύουν να βλάψουν την ποιότητα της δημοκρατίας. Μήπως ο περιορισμός των αδειών οδηγεί στον περιορισμό του τηλεοπτικού πλουραλισμού; Μήπως εδώ υπάρχει ασυμβατότητα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο; Με απόφαση του ΥΠΟΙΚ θα καθορίζεται η τιμή εκκίνησης, αυτό του δίνει παντοδυναμία, χωρίς διαφάνεια. Γιατί δεν έγινε προεργασία για να συμπεριληφθούν αυτά τα ποσά στο νομοσχέδιο και να γίνει ευρεία συζήτηση στη Βουλή για τα έσοδα από τις άδειες; Άρα, δυο υπουργοί, ο υπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ και ο υπουργός Οικονομικών μπορούν να αποφασίσουν για το τηλεοπτικό τοπίο των επομένων 10 ετών. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό; Αυτό θα πρέπει να το αλλάξετε. Ούτε το μισό σχέδιο νόμου ήταν στη διαβούλευση. Όταν αναφέρεστε στην ΕΕΤΤ ειδικά στην πειθαρχική διαδικασία, υπάρχουν νομικές υπερβάσεις. Σε αυτό το στάδιο επιφυλασσόμαστε γιατί θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και κριτική».

Ο Γιάννης Γκιώκας από το ΚΚΕ είπε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο θέλει να καλλιεργήσει την ψευδαίθηση στον λαό ότι τα βάζει με την ολιγαρχία και ότι ο λαός έχει κάτι να κερδίσει, για να περάσει όλη αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει στα σκαριά. Στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Αυτή την ώρα συντρίβεται ο λαός και εσείς παρουσιάζετε ως δήθεν παράλληλο πρόγραμμα το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση απλώς θέλει ένα πιο φιλικό μπλοκ στον χώρο των ΜΜΕ. Να αφήσετε την καραμέλα ότι τα βάζετε με την ολιγαρχία. Το νομοσχέδιο είναι από μόνο του αδιαφανές. Λέτε ότι θα καταπολεμήσετε τη διαπλοκή και φέρνετε ένα νομοσχέδιο που όλα τα κρίσιμα ζητήματα της δημοπράτησης των αδειών, είναι στον αέρα και θα ρυθμιστούν με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μαζί με τον υπουργό των Οικονομικών. Γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει αυτά τα ζητήματα από τώρα στο νομοσχέδιο; Ουσιαστικά τι καλούμαστε να ψηφίσουμε; Να δώσουμε λευκή εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να ρυθμίσει όλα αυτά τα ζητήματα. Η αδιαφάνεια στον χώρο των ΜΜΕ, κατά τη γνώμη μας ξεκινάει από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ ειδικά στην τηλεόραση, τα λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στο άρθρο 5 υπάρχουν οι παράγραφοι 3 και 5 που θεσπίζονται εξαιρέσεις για τις υποθέσεις της μετοχοποίησης. Σχετικά με τους εργαζόμενους, στο άρθρο 9 προβλέπονται ορισμένοι αριθμοί, με ποια κριτήρια προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί εργαζομένων; Γιατί όλως τυχαίως αυτοί οι αριθμοί συμπίπτουν με την σημερινή κατάσταση σταθμών που έχουν κάνει περικοπές. Επίσης πρέπει να υπάρχει διευκρίνιση σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας, με αναφορά σε κλαδικές συμβάσεις και όχι ατομικές πχ. Εμείς επί της αρχής καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και επιφυλασσόμαστε επί των άρθρων» δήλωσε.

Ο Γιώργος Αμυράς από το ΠΟΤΑΜΙ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων. «Παρά το γεγονός του επείγοντος, απουσιάζει η αντίστοιχη αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Τι μέλλει γενέσθαι και με το υπόλοιπο μισό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου; Το ΕΣΡ είναι το άλογο πίσω από το οποίο θα δέσει το κάρο των καναλιών. Το ΕΣΡ αυτή τη στιγμή δεν έχει την κατάλληλη σύνθεση. Θέλουμε να μας πείτε πότε θα κινείστε τις διαδικασίες για το ΕΣΡ. Επί 30 χρόνια είχαμε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ των δυο κομμάτων στον χώρο των ΜΜΕ, και τα κανάλια έκαναν ότι θέλανε τις κυβερνήσεις. Αυτά δεν λύνονται με το νομοσχέδιο που φέρατε. Πρώτο και βασικό, ο υπουργός αποφασίζει και για τον αριθμό των αδειών και για τον αριθμό των εργαζομένων και για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών. Απαράδεκτο. Με ποιο κριτήριο θα ορίσετε εσείς την τιμή εκκίνησης; Ενώ δεν περιλαμβάνετε τα ραδιόφωνα, πως αποφασίζετε για την αγορά εργασίας; Θα δώσετε όντως μπόνους στα προϋπάρχοντα κανάλια; Αν ναι, παραβιάζετε τον ανταγωνισμό. Επίσης, δεν κάνατε καμία μελέτη για την τοποθέτηση κεραιών, για τη συμμετοχή των Δήμων στη διαδικασία αδειοδότησης. Επίσης, για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική έχουμε πάλι τον υπουργό ως ρυθμιστή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Περιμένουμε τις σκέψεις σας επί αυτού. Επίσης, για την ΕΕΤΤ το άρθρο 17 είναι μη συμβατό ως προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Περιμέναμε ως ΠΟΤΑΜΙ πολύ περισσότερα. Εάν αποφασίζει μόνο ο υπουργός για τα κανάλια, το παιχνίδι κρίθηκε. Επιφυλασσόμεθα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής», κατέληξε.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ σημείωσε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να θέλει επιχείρηση που χρωστά να έχει άδεια λειτουργίας. «Οι περισσότερες αιτιάσεις, η ΧΑ συμφωνεί, ακόμα και το ΚΚΕ συμφωνεί για τη μετοχοποίηση, οι περισσότερες διαφωνίες είναι για τις υπερεξουσίες του υπουργού. Πρέπει να κάνουμε συνταγματική αναθεώρηση τη στιγμή που ο νόμος του το επιτρέπει; Όλα είναι σημαντικά ζητήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό θα έβαζα επικεφαλίδα σε αυτό το νομοσχέδιο. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η πάταξη της διαφθοράς για να δώσουμε το παράδειγμα στους πολίτες. Θέλω με ανυπομονησία να δω τη ΝΔ πως θα τοποθετηθεί στα νομοθετήματα που η ίδια θέσπισε, για τη φορολογική ενημερότητα, για την τραπεζική ενημερότητα, για τον βασικό μέτοχο…Το παρόν νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, στην αρχή της αναλογικότητας, αντίλογος δεν υπάρχει. Όταν η κυβέρνηση κατεβάζει νομοσχέδιο που λέει ότι ο κύριος τάδε πρέπει να πληρώσει τα χρέη του, δεν υπάρχει αντίλογος. Είμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε» κατέληξε.

Τέλος, ο Γεώργιος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι, πράγματι έρχεται μετά από 25 χρόνια ένα καινούργιο τοπίο στον χώρο της τηλεόρασης. Ωστόσο σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «έχει διατάξεις που επικαλούνται το άρθρο 15 του συντάγματος, τον έλεγχο του κράτους. Δηλαδή ο έλεγχος θα φθάσει μέχρι πιέσεως ή μέχρι τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας; Η ελληνική πολιτεία έχει μια κακή εμπειρία με τον βασικό μέτοχο που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το ποσό εκκίνησης μήπως είναι χαμηλό με αυτόν τον χάρτη τηλεοπτικών μέσων, με περικοπές προσωπικού κλπ; Μήπως έτσι επιτρέπουμε να ξεκαθαρίσει ένα παρελθόν και να γλιτώσουν οι επιχειρηματίες πολλά, χωρίς να έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους; Γιάνν Επιφυλασόμεθα πάνω στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και περιμένουμε να δούμε βελτιώσεις. Ως προς το ζήτημα της επικοινωνιακής πολιτικής στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Στο θέμα της ΕΕΤΤ έχουμε πάλι ζήτημα» δήλωσε.

Μετωπική με το Ποτάμι για τη διαπλοκή

Με δηκτικό τρόπο σχολίαζαν το απόγευμα της Τρίτης κυβερνητικοί κύκλοι τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ασκώντας κριτική αναφέρουν ειδικότερα ότι «ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε να εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα νομοσχέδιο, κομβικό για τη διαφανή διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα», επισημαίνοντας επιπλέον ότι πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο που έρχεται κατόπιν κοινωνικής απαίτησης για το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», «δημοσιευμένο, μάλιστα, εδώ και μήνες, προ εκλογών».

«Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε με την άποψή του ότι «η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή»«, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, για να υπογραμμίσουν ότι «γι’ αυτό, άλλωστε, οι Έλληνες πολίτες έφεραν για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και έκριναν ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ό,τι εκφράζει το Ποτάμι, πρέπει να μην ξαναβρεθούν στην εξουσία».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε επιτεθεί κατά της κυβέρνησης από το περιστύλιο της Βουλής τονίζοντας πως «η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τίς τηλεοπτικές άδειες. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε:«πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας, αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;»

Ο κ. Θοεδωράκης ζήτησε την ευθύνη για τις τηλεοπτικές άδειες να την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση». Πρόσκληση απηύθυνε και στα υπόλοιπα κόμματα για «να βάλουν ένα φραγμό σε αυτή την αυθαίρετη ενέργεια».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact