ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερναρδάκης: Οι αποδόσεις των δημοσιονομικών δεδομένων να ξαναγυρνούν στην κοινωνία

Μεγαλύτερη μετριοπάθεια από τους δημοσκόπους ζητά ο υπουργός Επικρατείας

Στο συνολικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, «ένα πενταετές πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2021», με στόχο τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους να βρουν την χώρα μακριά από την οικονομική και κοινωνική κρίση, και στην συνταγματική αναθεώρηση με στόχο ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος «με λιγότερη διαπλοκή, περισσότερη διαφάνεια και πολύ περισσότερη δημοκρατία», αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης «οι «αποδόσεις» ή οι «υπεραποδόσεις» των δημοσιονομικών δεδομένων να ξαναγυρνούν στην κοινωνία και μάλιστα στα πιο αδύναμα κομμάτια της», προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές θα συστηματοποιηθούν και θα γίνουν πολύ πιο στοχευμένες.

Σχετικά με την συνέχιση της λιτότητας, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η λιτότητα είναι το βασικό υπόδειγμα της ευρωπαϊκής πολιτικής αρχιτεκτονικής, «τα τελευταία δύο χρόνια έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα με ισχυρές αναδιανεμητικές πολιτικές», προσθέτοντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι «τα αντισταθμιστικά μέτρα που συζητούνται με τους δανειστές είναι μόνο ένα μέρος της αναδιανεμητικής πολιτικής μας, στην προσπάθεια να “δεσμεύσουμε” σε μη περαιτέρω λιτότητα μετά το 2019».

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα κριθούν, σε μια διετία από σήμερα, από την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα κοινωνικά αιτήματα μιας δίκαιης ανάπτυξης με σεβασμό στα εργασιακά κοινωνικά και ηθικά δικαιώματα των λαϊκών τάξεων. Και συνέστησε στους ειδικούς των δημοσκοπήσεων «μεγαλύτερη μετριοπάθεια» και στους χρήστες των πολιτικών δημοσκοπήσεων «αυτοσυγκράτηση».

Ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους-Πράσινους που, όπως είπε, «περιέργως αποσιωπάται» λειτουργεί πολύ καλά.

 

Χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη μια συμφωνία πολιτικών αρχών με όποια επιπλέον πολιτική δύναμη τοποθετείται υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και υπέρ ενός κράτους δικαίου ασυμβίβαστου με την διαπλοκή και την εξάρτηση από τα οικονομικά συμφέροντα, και κατέληξε λέγοντας ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να απαντήσει προγραμματικά σε αυτήν την πρόκληση: με τους φτωχούς και αδύναμους ή με τους πλούσιους και τα μεγάλα συμφέροντα, με την δημοκρατία ή με την διαπλοκή και την διαφθορά;».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact