ΚΟΣΜΟΣ

Βέρνερ Φάιμαν: Ασκοπη έπαρση η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, χαρακτηρίζει την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο από περιττή και ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο αυστριακός καγκελάριος τονίζει πως «όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα είναι υπόθεση των Ελλήνων»και θεωρεί ως «άσκοπη έπαρση» το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε έναν λαό που βρίσκεται προ εκλογών, το πώς βλέπουν στο Βερολίνο την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν όλες τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τις χειριστεί έτσι και στο μέλλον» σημειώνει.

Ο κ. Φάιμαν επισημαίνει ότι «δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ». «Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε» επισημαίνει, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση «να πράξουν περισσότερα για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» θεωρώντας πως «θα υπάρξουν ακόμη πολλά εμπόδια και πως η συζήτηση για την Ελλάδα ακόμη δεν έχει τελειώσει».

Ήδη, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο Αυστριακός καγκελάριος, είχε αποστείλει σαφέστατο μήνυμα ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό» ενώ είχε απορρίψει ως «άχρηστη έπαρση» την όλη συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact