ΚΟΣΜΟΣ

Βγαίνει νικητής από τη «μάχη» με τον καρκίνο ο Τζιανλούκα Βιάλι

«Θα δω τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν πάλι»

Νικητής στον πιο σπουδαίο αγώνα της ζωής του φαίνεται πως βγαίνει ο Τζιανλούκα Βιάλι, του οποίου οι εξετάσεις για καρκίνο στο πάγκρεας, μετά από 17 μήνες χημειοθεραπειών, βγήκαν καθαρές.

Ο Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής έστειλε το δικό του μήνυμα για τη «μάχη» που έδωσε, ωστόσο προσπάθησε να κρατήσει… χαμηλά την μπάλα. Για τον λόγο αυτό φοβάται να πει δυνατά πως πανηγύρισε τη νίκη, ενώ περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την εμπειρία του

Τέλος, ο Βιάλι ζήτησε από τις Αρχές να μην υπάρξει καμία περικοπή δαπανών στη Δημόσια Υγεία, αφού η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι προτεραιότητα, όπως αποδεικνύεται και αυτό το διάστημα από την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, την οποία η πατρίδα του, Ιταλία, βίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο.

«Τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσα 17 μήνες χημειοθεραπειών σε δύο κύκλους. Ο πρώτος ήταν οκτώ μήνες και ο δεύτερος εννιά. Ήταν σκληρό, ακόμη και για μένα που είμαι δυνατός. Οι εξετάσεις που έκανα ήταν καθαρές, χωρίς σημάδια. Είμαι ευτυχισμένος, αν και το λέω χαμηλόφωνα. Το να αποκτήσω ξανά την υγειά μου, σημαίνει ότι θα μπορώ ξανά να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Θα δω τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν πάλι, δεν θα χρειάζεται να ζωγραφίζω τα φρύδια μου με μολύβι. Από αυτήν την άποψη, νιώθω πολύ τυχερός σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό», σημείωσε ο 55χρονος πρώην άσος των γηπέδων.

Επίσης, ο Βιάλι τόνισε: «Θέλω η διάσημη φράση “Το μόνο που μετρά, είναι η υγεία” να γίνει το κεντρικό νόημα της ζωή μας. Θα ήθελα να μην κοπεί πλέον καμία δαπάνη για τη Δημόσια Υγεία. Θα ήθελα η ασφάλειά μας να γίνει προτεραιότητα. Να ξεχάσουμε τα συμφέροντά μας και να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας. Καταλαβαίνω τους προέδρους των ομάδων της Serie A που θέλουν να παίξουν, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν έχει δει ο κόσμος παρόμοια τελευταία. Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη. Κάποιος θα χάσει από όλη αυτή την ιστορία. Αλλά πρέπει να παίξουμε ότι πουν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Πρώτα η υγεία και μετά το ποδόσφαιρο».

Για να προσθέσει: «Σκέφτομαι όλους εκείνους που υποχρεώθηκαν να πεθάνουν μόνοι στο νοσοκομείο, τους συγγενείς που δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται δίπλα τους, τις κηδείες που απαγορευόταν να τιμηθούν κανονικά. Είναι τραγικό. Αυτή η κρίση θα αφήσει τεράστιες πληγές στη χώρα, συναισθηματικές, ηθικές, οικονομικές»,

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact