ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 18χρονης Ν. Φιλαδέλφεια: Με χάπια κατά του ιού ΗΙV & ψυχολογική υποστήριξη ζει πλέον η νεαρή

Το δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει η 18χρονη που στις 20 Μαρτίου έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα, ο οποίος την προσέλαβε μέσω Facebook, δήθεν ως νταντά της κόρης του και την κακοποίησε στο διαμέρισμα του πεθερού του, ενώ η σύντροφος του είχε πάει για καφέ.

Η νεαρή, μετά την κτηνωδία που υπέστη, λαμβάνει καθημερινά ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, 4-5 χάπια αντιρετροΐκά για χημειοπροφύλαξη προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί με τον HIV, ενώ έχει και ψυχολογική στήριξη για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να συνθέσει τα κομμάτια του κατακερματισμένου της εαυτού.

Μάλιστα, ο συνήγορος της κ. Γαβριήλ Γαβριηλίδης, μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στον 30ο ανακριτή όπου κατέθεσε αίτημα, ο 32χρονος βιαστής να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορέας κάποιας μεταδοτικής ασθένειας.

Βέβαια, το αίτημα της κοπέλας δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό καθώς για να υποβληθεί ο βιαστής της σε σχετικό τεστ, πρέπει οι αρχές να αποσπάσουν τη συναίνεση του.

«Κατέθεσα σήμερα ενώπιον του 30ου ανακριτή αίτηση διενέργειας εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης του ιού HIV στον κατηγορούμενο και καθ’ ομολογίαν βιαστή της 18χρονης εντολέως μου. Για τη διενέργεια ιατρικών πράξεων απαιτείται συγκατάθεση του εξεταζόμενου, και ελπίζω πραγματικά να δοθεί.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο εξαναγκασμός σε βίαιη συνουσία αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρόληψη σχετίζεται άμεσα με το χρόνο διάγνωσης, θεωρώ ότι θα έπρεπε οι εξετάσεις να γίνονται αυτεπάγγελτα.

Υπάρχουν πλέον νέες θεραπείες χημειοπροφύλαξης (PEP) , και αυτό είναι καλό να το γνωρίζει ο κόσμος, που αν ληφθούν εντός 72 ωρών από την επαφή, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης κατά 99%. Τα θύματα βιασμού διέρχονται από μια ανείπωτη στρεσογόνο κατάσταση εξαιτίας του βιασμού που έχουν υποστεί και θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ανυπόφορο να τα επιβαρύνουμε επιπλέον με το άγχος μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς η υγεία του δράστη παραμένει άγνωστη. Είναι δίπλα κοινωνικά ανυπόφορο μάλιστα όταν αυτές οι εξετάσεις γίνονται με τη λήψη μιας σταγόνας αίματος και δίνουν αποτέλεσμα σε πέντε λεπτά» επισημαίνει o κ. Γαβριηλίδης.

«Θα σου τα πει η κυρία…»

Στην κατάθεση που έδωσε στη μια τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η δεκαοκτάχρονη κοπέλα ξεδίπλωσε το χρονικό του τρόμου περιγράφοντας με πόνο ψυχής τα όσα έζησε στις 6 το απόγευμα της 20ης Μαρτίου στο διαμέρισμα της Φιλαδέλφειας:

«Εδώ και έναν μήνα, ψάχνω για δουλειά, αναζητώντας κυρίως αγγελίες μέσω internet. Αν κάποια δουλειά με ενδιέφερε πατούσα «μου αρέσει» η σχολίαζα στην ανάρτηση για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα το πρωί είδα στο προφίλ μου στο facebook ένα μήνυμα από το προφίλ με το όνομα «Panos Erotiaris» όποιος μου είχε στείλει 8 Μαρτίου 2022. Το άτομο αυτό δεν το γνώριζα όμως όπως κατάλαβα από τις φωτογραφίες που είχε στο προφίλ του, είχε γυναίκα και ένα μικρό παιδάκι. Το άτομο αυτό μου έστειλε προσωπικό μήνυμα και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να δουλέψω ως νταντά στο παιδί του το οποίο ήταν ηλικίας τριών χρονών.

Αφού με ενημέρωσε ότι θέλει να φυλάω το παιδί του καθημερινά έξι το απόγευμα με 10 το βράδυ και ότι θα με πληρώνει 20€, εγώ απάντησα θετικά και τότε αυτός μου ζήτησε αν μπορώ να έρθω και σήμερα από το σπίτι του. Μου είπε ότι μένει απέναντι από τα Μικέλ στην Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Αναγεννήσεως και συμφωνήσαμε να είμαι στις 6 το απόγευμα της 20ης Μαρτίου 2022. Όταν έφτασα κάτω από το σπίτι του έστειλα μήνυμα για να μου πει σε ποιο όνομα ήταν το κουδούνι και αυτός μου απάντησε ότι δεν έχει κουδούνι, ότι είναι ανοιχτά και μου ζήτησε να ανέβω στον πρώτο όροφο. Όταν ανέβηκα η πόρτα του διαμερίσματος βρισκόταν στα αριστερά μου και ήταν ανοιχτή.

Εκεί με ανέμενε ο άντρας που φαινόταν στην φωτογραφία του προφίλ, ο οποίος μου συστήθηκε ως Πάνος και μου είπε να περάσω στο σπίτι για να μιλήσουμε. Καθίσαμε στο σαλόνι, εγώ σε μια πολυθρόνα και αυτός στο διπλανό καναπέ. Εγώ τον ρωτούσα κάποια πράγματα και το παιδί σε κάποιες όμως ερωτήσεις αυτός απαντούσε «αυτά θα σου τα πει κυρία».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μας, έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο, δίνοντας μου την εντύπωση, Ότι κάποιος θα έρθει στο σπίτι. Στο σπίτι ήμασταν μόνο εγώ κι αυτός, ούτε η γυναίκα του, ούτε το παιδί του. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να πάμε, Να μου δείξει το υπνοδωμάτιο που κοιμάται το παιδί. Αυτός πήγε μπροστά και εγώ τον ακολούθησα από πίσω κρατώντας απόσταση. Το μόνο αντικείμενο που τέτοιες παιδικό αν δωμάτιο ήταν ένας λούτρινος μονόκερως.

Αφού είδα το δωμάτιο τη στιγμή που πήγα να επιστρέψω στο σαλόνι, ο άντρας βγήκε μπροστά μου κρατώντας ένα μαχαίρι, πιθανόν σουγιά, το οποίο το έστρεψε προς το μέρος μου και μου είπε «μην φωνάξεις, μην φωνάξεις δεν θα σου κάνω κακό, απλά μην φωνάξεις». Εγώ τον παρακαλούσα να μη μου κάνει κακό. Αυτός έφερνε το μαχαίρι κοντά προς το θώρακά μου και μου είπε «βγάλε τα ρούχα σου και μη φωνάξεις».

Επιπλέον μου πήρε το κινητό από τα χέρια και τα κουμπιά στο κομοδίνο, ώστε να μην το φτάνω και να μην μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον. Εγώ φοβόμουν πάρα πολύ για τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή και τον παρακαλούσε να πάμε στο σαλόνι να μιλήσουμε. Προσπαθώντας να βρω κάποια διέξοδο και να ξεφύγω. Αυτός μου είπε «μη μιλάς και βγάλε τα ρούχα σου».

Τότε εγώ έκατσα στο κρεβάτι, έβγαλα την ζακέτα μου και την μπλούζα μου και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο μου μέχρι τα γόνατα. Τότε αυτός βρήκε την ευκαιρία και έπεσε πάνω μου και με ξάπλωσε στο κρεβάτι και άρχισε να με φιλάει στο πρόσωπο και στη συνέχεια με χαϊδεύει (σ.σ: όσα περιγράφονται στη συνέχεια είναι ανατριχιαστικά). Όσο έκανε αυτά, εγώ είχα κοκαλώσει και απλά περιμένω να τελειώσει όλο αυτό ενώ προσπαθούσα να με ακουμπάει όσο γίνεται λιγότερο».

Όπως λέει κοπέλα όταν ο κτηνώδης βιαστής ολοκλήρωσε το διεστραμμένο του έργο «σηκώθηκε από πάνω μου και τότε τον ρώτησαν μπορώ να φύγω.

Φόρεσε τα ρούχα μου όπως όπως και πήγα στο σαλόνι να πάρω τα πράγματά μου. Τότε αυτός μου είπε περίμενε να φύγω και εγώ. Εγώ πήγα προς την πόρτα και τότε αυτός ήρθε κοντά μου και μου επανέλαβε σου είπα θα φύγω και εγώ. Όταν άνοιξε την πόρτα έκανα κίνηση να βγω, αυτός προσπάθησε να με εμποδίσει όμως τον έσπρωξα με το χέρι μου και κατάφερα να βγω από το διαμέρισμα.

Τότε μου είπε «θα περιμένεις να φύγω απ’το σπίτι και μετά θα φύγεις». Αφού βγήκε απ’ την εξώπορτα, περίμενα λίγο και αμέσως μετά βγήκα και εγώ αφού προηγουμένως ειδοποιήσω το αγόρι μου να έρθει στο σημείο ενημερώνοντας τον για όσα συνέβησαν. Όταν βγήκα από την πολυκατοικία, δεν υπήρχε κανένας στο δρόμο κι αυτός εξαφανιστεί. Έτσι πήγα στην απέναντι πλευρά του δρόμου που είχε περισσότερο κόσμο και περίμενα εκεί το αγόρι μου. Μαζί του πήγα στο τμήμα ασφαλείας νέας Φιλαδέλφειας για να καταγγείλω το περιστατικό. Εκεί με παρέλαβαν αστυνομικοί της υπηρεσίας σας και με πήγανε σε ιατροδικαστή για να με εξετάσει. Ύστερα από αυτό επιστρέψαμε στην υπηρεσία σας για να καταθέσω».

Οι αστυνομικοί υπέδειξαν στην κοπέλα φωτογραφίες από τον δράστη τον 33χρονο Παναγιώτη Τσολάκο Μάκρη με την ίδια να τον αναγνωρίζει.

Ερώτηση: αναγνωρίζεις το άτομο που σε επιδεικνύετε στην φωτογραφία στον δράστη του σε βάρος του βιασμού;

Απόκριση: Ναι, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι το άτομο που μου δείξατε είναι χρήστης του προφίλ με όνομα «Panos Erotiaris» ο οποίος με εξανάγκασε σε συνουσία παρά την θέλησή μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός κάτω καθώς τον θυμάμαι χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή νιώθω θλίψη, πολλές ενοχές που εμπιστευτικά αυτό τον άνθρωπο και πήγα στο σπίτι του, αηδία και πολύ στεναχώρια για αυτά που έζησα. Επίσης φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει να με ξαναβρεί για το λόγο αυτό επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία του, ώστε να προστατευτούν άλλες κοπέλες από κάτι αντίστοιχο. Τέλος σας εγχειρίζω τρεις εκτυπώσεις από τα μηνύματα που ανταλλάξαμε μέσω facebook για να κλείσει συνάντηση. Τίποτα άλλο προς το παρόν δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Τον ταυτοποίησαν μέσω Facebook

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ασφάλειας, οι αστυνομικοί με οδηγό την περιγραφή και τις πληροφορίες της κοπέλας το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ταυτοποιήσουν τον δράστη για να γνωρίζουν ποιο άτομο αναζητούν.

«Κατόπιν έρευνας αστυνομικών της υπηρεσίας μας, στην διαδικτυακή πλατφόρμα facebook, προέκυψε ότι ο χρήστης του προφίλ με το όνομα «Panos Erotiaris» είναι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει προετοιμασμένο άτομο. Ακολούθως η παθούσα κατά την εξέταση της, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 228 του Ποινικού Κώδικα, τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως δράστη της σε βάρος της εγκληματικής ενέργειας. Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας προέβησαν σε συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από καταστήματα πέριξ της οικίας επί της οδού αναγεννήσεως στη νέα Φιλαδέλφεια.

Από την επισκόπηση του Κώστα του κατασχεθέντος υλικού, προέκυψε ότι την 18: 48, της 20 Μαρτίου 2022, ο κατηγορούμενος διαφεύγει τρέχοντας από την επίμαχη πολυκατοικία και χάνεται στα γύρω στενά. Μετά από λίγα λεπτά φεύγει και το θύμα παίζει. Η παθούσα οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών της υπηρεσίας μας στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξετάστηκε από αρμόδιο γιατρό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, υποδηλώνουν πρόσφατη συνουσία, με βίαιη διείσδυση οργάνου στον κόλπο. Κατά την ιατροδικαστική έκθεση της παθούσας κατασχέθηκε το εσώρουχο της, το οποίο θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για την διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων»

Στο διαμέρισμα του πεθερού

Από την πλευρά του, ο βιαστής υποστήριξε τα εξής:

«Αποδέχομαι τις πράξεις. Ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Την αγγελία την είχα βάλει πριν από αρκετές μέρες για την σύντροφος μου είναι εννέα μηνών έγκυος και έχει ένα αγοράκι τριών ετών από τον προηγούμενο γάμο της. Γι’ αυτό το παιδί είχα βάλει την αγγελία. Δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα. Κι αν το είχα προσχεδιάσει δεν θα το έκανα στην ιδιόκτητη κατοικία του πεθερού μου. Το σπίτι έχει εμβαδό 82 τετραγωνικά. Έχει δύο υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι.

Όταν μπαίνεις στο σπίτι, μπαίνεις πρώτα στο σαλόνι. Όταν ήρθε η κοπέλα κάτσαμε στο σαλόνι και συζητήσαμε για την πρόσληψη της. Μετά την κάλεσα να δει το παιδικό δωμάτιο και με ακολούθησε. Είδε το παιδικό δωμάτιο. Εγώ κρατούσε ένα μαχαίρι, δε θυμάμαι ποια στιγμή άρχισε να το’χω πάνω μου. Ήταν εκεί ακόμα χέρια φρούτα. Όταν πήγα στο δωμάτιο με την κοπέλα το μαχαίρι το είχα πάνω μου στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού μου. Στο δωμάτιο μέσα απείλησε την κοπέλα με το μαχαίρι. Εκείνη έβλεπε το δωμάτιο και εγώ νομίζω ήμουν πίσω της. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι μόνο ότι η κοπέλα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι εγώ σκαρφάλωσα πάνω της. Η συνουσία διήρκεσε περίπου 3 λεπτά.

Η κοπέλα δε μιλούσε. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Δεν θυμάμαι για την απειλή αλλά νομίζω ότι δεν το ήθελε. Την στιγμή που ήρθε η κοπέλα έλειπε η μέλλουσα γυναίκα από το σπίτι γιατί είχε πάει για καφέ. Εγώ βρήκα την ευκαιρία και έκανα χρήση χαπιών. Όταν ήρθε η κοπέλα ήμουν φτιαγμένος. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη. Δεν ήξερα τι έκανα λόγω των ακουστικών ουσιών. Μέσα στην επήρεια όπου βρισκόμουν τελείωσα της είπα να παραμείνει στο σπίτι και εγώ έφυγα πρώτος και πήγα σ’ ένα κοντινό πάρκο γιατί ζαλιζόμουν και ήθελα να κανω εμετό. Δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα ήταν κακιά η ώρα. Έχω άλλα δύο παιδάκια εκτός γάμου με την πρώην σύντροφό μου. Ναι αγόρι επτά μηνών και ένα κοριτσάκι τριών ετών, που φιλοξενούνται στο «χαμόγελο του παιδιού». Έκανα και στο παρελθόν χρήση ναρκωτικών ουσιών και το 2014 με είχαν συλλάβει στην Κύπρο για ναρκωτικά».

Ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρει πως πλέον, «Περιμένουμε και από την δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, ώστε αυτοί οι εγκληματίες να καταδικάζονται σε πολλά χρόνια κάθειρξης, που θα δημιουργεί ένα καθεστώς ασφάλειας για όλες τις κοπέλες εκεί έξω. Θα ήθελα στο μεταξύ να επαναλάβω το μήνυμα που κου μεταφέρει καθημερνά η εντολέας: Αν υπάρχει κάποια κοπέλα εκεί έξω που φοβάται να μιλήσει, είτε λόγω των κοινωνικών στερεοτύπων, είτε λόγω του κοινωνικού στίγματος, τάρα είναι η ώρα να μιλήσει ανοιχτά.

Δέχομαι διαρκώς μηνύματα για την κατάσταση της κοπέλας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι δυνατή. Έχει δίπλα της την οικογένεια της, τον σύντροφο της και τους φίλους της που την στηρίζουν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευφυές και γλυκό παιδί, μια μαχήτρια της ζωής που απλά έψαχνε δουλειά. Χαίρομαι που βλέπω την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου στο πρόσωπο της, γιατί φαίνεται ότι η κοινωνία έχει σταματήσει να δείχνει με το δάχτυλο τα θύματα βιασμού, όπως έκανε παλαιότερα. Ας το καταλάβουμε λοιπόν, ότι καμιά κοπέλα ή άνδρας δεν φταίει που βιάστηκε».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact