ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός στην Κάλυμνο: Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί – “Μου είπαν ότι θα βρω τον μπελά μου”, λέει η 19χρονη

Διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο και τις κατηγορίες που κάνει η ίδια και η δικηγόρος της εναντίον των αστυνομικών στο νησί, αναμένεται να διαταχθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, εντός της ημέρας, μετά και την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε να γίνει έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η κοπέλα, μέσω της δικηγόρου της, καταγγέλλει ότι πήγε να αναφέρει τον βιασμό, αλλά οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καλύμνου την απέτρεψαν, λέγοντας της ότι “θα βρει τον μπελά της”, γι’ αυτό υπέβαλε μήνυση την επόμενη μέρα, σε βάρος του φερόμενου ως βιαστή, σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία της 19χρονης -η οποία είναι φοιτήτρια στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου- αφορά τον πρώην σύντροφό της. Η ίδια είπε ότι είχαν βρεθεί μαζί με παρέα φίλων σε μπαρ του νησιού και όταν βγήκαν για να συζητήσουν για τη σχέση τους εκείνος τη βίασε.

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

Το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζει ότι δεν απέτρεψαν την κοπέλα να υποβάλει την καταγγελία. Όπως αναφέρεται σε επίσημη αναφορά προς το Αρχηγείο, η 19χρονη εμφανίστηκε στο Α.Τ. το μεσημέρι της 14-4-2022 και ανέφερε προφορικά ότι υπέστη βιασμό, κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο.

Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με την αναφορά τους, την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να δώσει έγγραφη κατάθεση, αλλά αυτή ζήτησε να μιλήσει πρώτα με την δικηγόρο της, βγήκε από το τμήμα και δεν επέστρεψε.

Οι αστυνομικοί, με εντολή εισαγγελέα προσήγαγαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και πάλι με εισαγγελική εντολή τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ της ίδιας μέρα, καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα.

Η 19χρονη παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου υπέβαλε μήνυση για βιασμό και ο φερόμενος ως δράστης αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε.

Προχθές, 4 Μαΐου, η 19χρονη εμφανίστηκε και πάλι στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, όπου έκανε μήνυση στην αδελφή τού φερόμενου ως δράστη, για σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή, αναφέροντας ότι της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε, ενώ και η κατηγορούμενη υπέβαλε μήνυση στην 19χρονη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Και οι δύο οδηγήθηκαν χτες στο αυτόφωρο.

Τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης θα διερευνηθούν μετά τη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η παράλληλη έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η καταγγελία της 19χρονης φοιτήτριας

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα καλέσουν τον καταγγελλόμενο για συστάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε, σήμερα το πρωί, εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας για την καταγγελία βιασμού της 19χρονης φοιτήτριας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να δοθεί προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και αν προκύψουν ευθύνες για τους αστυνομικούς να παραπεμφθούν για επιβολή κυρώσεων.

Δεχόταν απειλές – Την ξυλοκόπησαν

Η κοπέλα, όπως καταγγέλλει, αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact