ΚΟΣΜΟΣ

Βild: «Το καλοκαίρι του 2025 θα έχουμε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας»!

«Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025», αναφέρει η γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr!

Αυτό σημαίνει πως το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μπάιντεν), θεωρεί δεδομένο πως θα οδηγηθεί σε πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία, λόγω της διαγραφόμενης ήττας των Ουκρανών η οποία με την σειρά της θα αποτελέσει μεγάλη στρατηγική ήττα και για την Δύση.

Σύμφωνα με το υποτιθέμενο σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, «την «Ημέρα Χ», ο αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ θα δώσει εντολή να μετακινηθούν 300 χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30 χιλιάδων στρατιωτών της Μπούντεσβερ», αναφέρει η εφημερίδα.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η κλιμάκωση θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2024 με την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας κατά των θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το «Alliance Defense 2025», είναι ένα υποθετικό σενάριο ενός πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας που ξεσπά το 2025.

Μπορεί να είναι μια λογική επιλογή για μια σκόπιμη διαρροή που στοχεύει είτε στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είτε να στείλει μήνυμα σε εχθρικές κυβερνήσεις, ή και τα δύο .

Το υποτιθέμενο σενάριο είναι μια πολιτικο-στρατιωτική ιστορία, ένα σενάριο «δρόμου προς τον πόλεμο» που τελειώνει με μεγάλες αναπτύξεις ρωσικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας πριν από μια πιθανή ευρείας κλίμακας αντιπαράθεση.

Χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ημερομηνίες στο εγγύς μέλλον (δεν συμβαίνει πάντα με τα σενάρια των ασκήσεων).

Το υποτιθέμενο έγγραφο δεν το δημοσίευσε η εφημερίδα.

Το σενάριο όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα έχει ως εξής:

«Το μυστικό σενάριο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων «Alliance Defense 2025» ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Ρωσία ξεκινά άλλο ένα κύμα κινητοποίησης και καλεί επιπλέον 200.000 άνδρες στον στρατό.

Το Κρεμλίνο ξεκινά τότε μια εαρινή επίθεση προς την κατεύθυνση του Κιέβου η οποία θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και θα απωθήσει σιγά σιγά τον ουκρανικό στρατό.

Η μεγάλη επίθεση της Ρωσίας κατά της Δύσης ξεκινά τον Ιούλιο.

Σοβαρές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου, κυρίως στη Βαλτική, οδηγούν σε συνεχώς νέες κρίσεις.

Η Ρωσία αρχίζει να υποκινεί τις εθνικές ρωσικές μειονότητες στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Υπάρχουν συγκρούσεις τις οποίες, σύμφωνα με το σενάριο, η Ρωσία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να ξεκινήσει τη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Zapad 2024» με 50.000 στρατιώτες στη δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία από τον Σεπτέμβριο.

Όμως, όπως και το 2021, η Ρωσία καταχράται τους υποτιθέμενους ελιγμούς της στη Λευκορωσία για μαζική συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Τον Οκτώβριο του 2024, η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στο Καλίνινγκραντ και συνεχίζει να εξοπλίζει τον θύλακα της ενώ μεταδίδει ψευδή προπαγάνδα για μια επικείμενη επίθεση του ΝΑΤΟ.

Ο μυστικός στόχος του Κρεμλίνου: Να καταλάβει τον Διάδρομο Suwalki, την στενή πολωνολιθουανική λωρίδα γης μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ.

Από τον Δεκέμβριο του 2024 θα υπάρξει μια τεχνητά προκαλούμενη «συνοριακή σύγκρουση» με «ταραχές και με πολλούς θανάτους» στην περιοχή.

Ακριβώς όταν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι λίγο πολύ χωρίς ηγέτη για μερικές εβδομάδες μετά την πιθανή εκλογική ήττα του Τζο Μπάιντεν, η Ρωσία επαναλαμβάνει την εισβολή του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία αλλά σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

Λίγο αργότερα, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι προετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία.

Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής αναφέρουν αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2025.

Η Ρωσία μετακινεί επιπλέον στρατεύματα στη Βαλτική και τη Λευκορωσία τον Μάρτιο του 2025.

Μόνο στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο θα έχει πλέον δύο μεραρχίες αρμάτων μάχης, μαζί με μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, συνολικά περισσότερους από 70.000 στρατιώτες.

Τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ αποφασίζει για «μέτρα αξιόπιστης αποτροπής» προκειμένου να αποτρέψει μια ρωσική επίθεση στο διάδρομο Suwalki από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας και του Καλίνινγκραντ.

Την Ημέρα Χ, ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ διατάζει τη μεταφορά 300.000 στρατιωτών στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30.000 στρατιωτών της Γερμανίας.

Το σενάριο τελειώνει 30 ημέρες μετά την Ημέρα Χ. Το αν η Ρωσία θα αποτραπεί από την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα στο σενάριο της άσκησης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact