ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο Ντοκουμέντο: Οι στιγμές τρόμου που βίωσαν οι Γερμανοί τουρίστες απο τους νταήδες της Κρήτης

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί ο 38χρονος Κρητικός νταής, που παραμένει κρατούμενος, για το περιστατικό με την οικογένεια Γερμανών τουριστών στη Κρήτη.

Πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που κινήθηκε απειλητικά με μαχαίρι εναντίον των Γερμανών τουριστών και εμβόλισε το όχημά τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Νωρίτερα χθες, είχε αφεθεί ελεύθερος ο συνοδηγός του οχήματος.

Σε βάρος του δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και είχε προσαχθεί στο ΑΤ μετά την παράδοσή του, μαζί με τον 38χρονο Κρητικό οδηγό του αγροτικού τζιπ, τα ξημερώματα.

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που το αγροτικό όχημα εμβολίζει με την όπισθεν το άλλο αυτοκίνητο, ενώ στον δρόμο επικρατεί ένταση. Σημειώνεται ότι το βίντεο δείχνει το δεύτερο μέρος του καβγά των δύο πλευρών. Είχε προηγηθεί ανταλλαγή γρονθοκοπημάτων σε άλλο σημείο.
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει την επίθεση των Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Οι τουρίστες διέφυγαν προσωρινά με το αυτοκίνητο, ωστόσο οι δύο Κρητικοί ξεκίνησαν να τους καταδιώκουν. Τους έφτασαν στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου ξεκίνησε η δεύτερη φάση του καβγά και η πιο άγρια.

Στο βίντεο διακρίνεται το 4×4 αγροτικό των Κρητικών να εγκλωβίζει το ενοικιασμένο αυτοκίνητο των Γερμανών και να το στριμώχνει σε ένα άλλο ΙΧ που περνούσε εκείνη την ώρα.

Όταν εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν, οι Κρητικοί έβαλαν όπισθεν και εμβόλισαν με δύναμη το ΙΧ των τουριστών, «σκαρφαλώνοντας» στο καπό του! Περαστικοί τρέχουν να σταματήσουν τους «νταήδες» Κρητικούς, ενώ ο Γερμανός οδηγός -πατριός των τριών παιδιών- με ελιγμούς έσπευσε να απομακρυνθεί από το σημείο, παρότι το όχημά του είχε υποστεί σημαντικές ζημιές.

Πώς έγινε το περιστατικό με τους Κρητικούς και τους Γερμανούς τουρίστες

Όπως έγινε γνωστό και όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι Κρητικοί εγκλώβισαν το όχημα των τουριστών και το χτυπούσαν με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι Γερμανοί τουρίστες έκαναν σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο των Κρητικών και, αφού σταμάτησε μπροστά στο δικό τους όχημα, ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι για να ζητήσει τα στοιχεία τους από το παράθυρο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πρώτος ο συνοδηγός του αυτοκινήτου των Κρητικών χτύπησε τον έναν Γερμανό και τότε κατέβηκε από το όχημα των τουριστών ο αδελφός του Γερμανού που δέχτηκε την επίθεση και χτύπησε τον Κρητικό οδηγό.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο καβγάς, ο οδηγός του οχήματος των Κρητικών πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι. Αφού απείλησε τους Γερμανούς, εκείνοι έφυγαν, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Ακολούθησε καταδίωξη από τους κατηγορούμενος, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησαν να τους βγάλουν εκτός δρόμου, χτυπώντας το αυτοκίνητό τους από πίσω.

Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στο Πέραμα τού Δήμου Μυλοποτάμου, ο οδηγός του ΙΧΦ προσπέρασε το αυτοκίνητο των παθόντων, τους έκλεισε τον δρόμο και, κάνοντας όπισθεν, συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν αμέσως στο ξενοδοχείο τους, από όπου ενημέρωσαν την αστυνομία.

«Σωθήκαμε λόγω της οδήγησης που κάναμε και λόγω της παρέμβασης των πολιτών»

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις των Γερμανών, οι Κρητικοί προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν, ενώ οι τουρίστες έκαναν λόγο για ρατσιστικά κίνητρα. «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν το ότι δεν βγήκε το αυτοκίνητό τους από το δρόμο, με αποτέλεσμα έως και τον θανάσιμο τραυματισμό τους, οφείλεται στις οδηγικές ικανότητες του οδηγού τους και σε περίπτωση που ήταν άλλος από αυτούς οδηγός δεν θα είχαν αποφύγει την εκτροπή του οχήματος, καθώς επίσης και ότι κατάφεραν να φύγουν από το Πέραμα οφείλεται στους πολίτες που προσέτρεξαν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος τους είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω του ότι ήταν υπήκοοι Γερμανίας και βρίσκονταν σε διακοπές στο Ρέθυμνο».
Παρέμβαση Ντογιάκου για την επίθεση των νταήδων Κρητικών σε Γερμανούς -«Άμεση, εξονυχιστική έρευνα»

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελλόμενη επίθεση δύο «νταήδων» Κρητικών σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ζητεί η ανάκριση να διενεργηθεί κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Τι ζητά να ερευνηθεί ο Ντογιάκος για την επίθεση των Κρητικών νταήδων σε Γερμανούς τουρίστες

Στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου επισημαίνεται ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά αναφορικά με τα αδικήματα:

Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα

Επικίνδυνη οδήγηση, από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο

Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα

Παράνομη οπλοφορία

Απειλή και

Απλή σωματική βλάβη.

Η παραγγελία του κ. Ντογιάκου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζει ότι «… ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν τη φιλόξενη εικόνα της χώρας και στην παραγγελία του αναφέρει ότι «η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου, και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί-πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».
Τι υποστηρίζουν οι Κρητικοί και τι οι Γερμανοί τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι δύο Κρητικοί παρουσίασαν μια διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Μάλιστα, κατέθεσαν μήνυση στους τέσσερις Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Κρητικοί υποστήριξαν ότι οι Γερμανοί επιτάχυναν ενώ έκαναν προσπέραση και είχαν βγει στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Επίσης, υποστήριξαν ότι οι Γερμανοί τους χτύπησαν. Ο οδηγός του οχήματος των Κρητικών μάλιστα εμφανίστηκε με μελανιασμένο μάτι, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκε από χτύπημα των Γερμανών.

Οι Γερμανοί κατήγγειλαν, έντρομοι μετά τα όσα απίστευτα έζησαν, ότι μετά από ελαφριά σύγκρουση που είχαν τα δύο οχήματα, όταν ζήτησαν τα στοιχεία των Κρητικών, για τις απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες, εκείνοι εκνευρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο 38χρονος οδηγός να κινηθεί απειλητικά εναντίον τους, κρατώντας μαχαίρι, και να ακολουθήσει καταδίωξη, η οποία τελείωσε με το όχημα των Κρητικών να εμβολίζει το όχημα των Γερμανών και να το διαλύει κυριολεκτικά!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact