ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βιτάλ… κερνούσε, Καρλίτος «εκτελούσε»!

Πρεμιέρα με τεσσάρα για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Με τον… μάγο Βιτάλ και να συμμετέχει σε τρία γκολ, δύο εκ των οποίων έβαλε ο Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έπαιζε με 10 από το 54’.

Με το… δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στην Λεωφόρο, για την 1η αγωνιστική.

Ο Βιτάλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έχοντας συμμετοχή και στα τρία τέρματα του «τριφυλλιού», με τον Μαουρίσιο να ανοίγει το σκορ στο 30’, ο Καρλίτος επιβεβαίωσε το καλό του «φεγγάρι», πετυχαίνοντας τα άλλα δύο τέρματα στο πρώτο λεπτότων καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και στο 73’. Ενώ το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 83ο λεπτό με το τέρμα φωτοβολίδα του Αλεξανδρόπουλου!

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54’ και παρότι ήθελε… δεν μπόρεσε να γλιτώσει την «βαριά» ήττα τελικά.

Στα αξιοσημείωτα, πέραν της πολύ καλής απόδοσης του Παναθηναϊκού ανά διαστήματα με ωραίο ποδόσφαιρο, τα τρία δοκάρια στην αναμέτρηση…

Δύο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέσα σε ένα λεπτό με τους Ρούμπεν Πέρεθ και Αϊτόρ στο 0-0, αλλά κι ένα από τον Νίκο Ιωαννίδη στο… 93’.

Στο… μυαλό των κόουτς:

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ-Βιτάλ να αγωνίζονται στα άκρα και τον Λούντκβιστ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρλίτος.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Βέρχουλστ στην εστία και τους Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Τουτουαρίμα στα μετόπισθεν. Ενώ Φατιόν, Σλίβκα και Κάστρο αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Σαχλί, Ντάουντα και Τσιλούλη να συνθέτουν την τριπλέτα στην επίθεση.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην πίεση που του άσκησε ψηλά ο Απόλλωνας και παράλληλα να μην μπορεί να «φτιάξει» φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά στημένοι από τον Γιάννη Πετράκη, έκλειναν τους χώρους και προσπαθούσαν να μην επιτρέψουν ούτε την κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς αντιπάλου. Συνήθως, δε, με επιτυχία…

Οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βέρχουλστ, αλλά είδαν και τους δύο κόφτες τους να «κιτρινίζονται» πριν το 20λεπτο.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να βγάλει κίτρινη κάρτα και στον Κάστρο στο 15’, που θα ήταν ωστόσο η δεύτερη και θα άλλαζε τις αριθμητικές ισορροπίες, αλλά δεν καταλόγισε ούτε φάουλ.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός, οι τελικές να… απουσιάζουν ενώ ο Απόλλωνας έκανε δύο σουτ με τους Σλίβκα και Ντάουντα, αλλά χωρίς… ευτυχή κατάληξη, μέσα σε ένα τρίλεπτο, στο 22’ και στο 25’.

Ακολούθησε μια διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με το δοκάρι να… αποκρούει την «οβίδα» του Ρούμπεν Πέρεθ στο 27ο και τον Βέρχουλστ να αποκρούει με την βοήθεια ξανά του δοκαριού την κεφαλιά του Αϊτόρ από σέντρα του Λούντκβιστ στο 28ο λεπτό! Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, ωστόσο, καθώς ο Μαουρίσιο πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του Βέρχουλστ στο μακρινό σουτ του Βιτάλ και με έξυπνο πλασέ ψηλά, έκανε το 1-0, στο ημίωρο!

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η μεν «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Τσιλούλης δεν μπόρεσε καν να την… κυνηγήσει.

Οι δε γηπεδούχοι, αντιθέτως, κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα όταν με πανέμορφη ενέργεια του, ο Βιτάλ έβγαλε στην κόντρα τον Χουάνκαρ, εκείνος γέμισε σωστά από αριστερά και ο Καρλίτος με επίσης ωραίο τελείωμα, έκανε το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κάπως νωχελικά, έχοντας και το προβάδισμα των δύο τερμάτων, αλλά ο Νταουντά δεν κατάφερε να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς με το… καλημέρα.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα του Φατιόν «έδειχναν» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ότι το… κακό θα ερχόταν για αυτόν και τον Απόλλωνα. Όπως κι έγινε στο 54ο λεπτό, όταν και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος.

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Μακέντα.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Σάχλι (55’ Παμλίδης), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (64’ Ματέι).

Έμειναν στον πάγκο: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Άλβες, Ράιλι και Παπαγεωργίου.

Πηγή: sport-fm.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact