ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Η Ελλάδα θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει, με φιλανθρωπία αλλά και με θυμό

«Για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας»

«Και σήμερα η Ελλάδα είναι το οχυρό, το προκεχωρημένο οχυρό της Ευρώπης, μιας Ευρώπης της ειρήνης και της αλληλεγγύης», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στην ομιλία του, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την εν ψυχρώ εκτέλεση 212 Ελλήνων από τους Γερμανούς κατακτητές στις 24 Φεβρουαρίου 1944, σε αντίποινα στρατιωτικής ενέργειας του ΕΛΑΣ σε βάρος τους, που πραγματοποιήθηκαν στις Βίγλες Μεγαλόπολης.

Παράλληλα ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «όμως, σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαπλώνεται η κατοχή των μεγάλων συμφερόντων, συμφερόντων οικονομικών, συμφερόντων πολιτικών, συμφερόντων γεωπολιτικής κυριαρχίας». για να καταστήσει σαφές ότι «ας το ξέρουν καλά όσοι απεργάζονται σχέδια, η Ελλάδα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την οικονομική και την κοινωνική, θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει, με φιλανθρωπία αλλά και με θυμό για όσους απεργάζονται το μέλλον της ως αποθήκη ψυχών».

«Και σ’ αυτούς τους φίλους και τους εχθρούς, οι οποίοι απεργάζονται και άλλες κινήσεις, τους λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή η χώρα έχει 135 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει 90 μεγάλα νησιά, έχει χιλιάδες βραχονησίδες και από αυτές τις βραχονησίδες, από κάθε σπιθαμή γης, δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας», ξεκαθάρισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα των 212 συμπατριωτών μας και «ξεκινώντας απ’ τα ιδανικά της λευτεριάς θα κερδίσουμε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact