ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν:Η Δύση φέρεται σαν αυτοκρατορία προς υποτελείς

Βολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχωρεί πριν το τέλος κάθε έτους.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ξεκίνησε την ομιλία του με μία εκτενή αναφορά στην πορεία του ΑΕΠ της χώρας το οποίο αυξήθηκε κατά 0,6%-0,7% στο δεκάμηνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέδωσε σε εξωτερικούς παράγοντες την πίεση που υφίσταται η ρωσική οικονομία. «Δύο χρόνια, στο δυσμενέστερο σενάριο, θα κρατήσουν οι δυσκολίες» είπε, λέγοντας πως η Ρωσία θα προσαρμοστεί σε αυτές εάν επιμείνουν.

Η δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο 80% -έστω κι αν η δυσφορία για την οικονομία όπως και τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις ενισχύεται, κυρίως στη Μόσχα.

«Παρά τη θυελλώδη κατάσταση στις αγορές, τα ρωσικά έσοδα θα είναι υψηλότερα των εξόδων» του ρωσικού προϋπολογισμού είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βλ.Πούτιν, επισημαίνοντας επίσης ότι η ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει αναλάβει τις σωστές πρωτοβουλίες.

«Η ανατίμηση του ρουβλίου είναι αναπόφευκτη» διαβεβαίωσε ο ρώσος πρόεδρος, λέγοντας επίσης πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν θα εξαντλήσει απερίσκεπτα τα αποθεματικά της».

Η σημερινή «δυσμενής οικονομική κατάσταση μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια στο δυσμενέστερο σενάριο» είπε ο Πούτιν. Η ρωσική οικονομία, είπε, «θα προσαρμοστεί στις δυσκολίες εάν συνεχιστούν».

Περνώντας στην ευρύτερη κρίση στις σχέσεις μεταξύ Δύσης και ΕΕ λόγω Ουκρανίας, ο Πούτιν επανέλαβε την άποψή του πως «ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία, αντιμετωπίζεται με κριτική και αντίθεση».

Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, είπε, «είναι σαν να χτίζεται ένα νέο Τείχος του Βερολίνου γύρω μας».

Συνέδεσε άμεσα με αυτό την αντίδραση της Μόσχας ιδιαίτερα στην κρίση με το Κίεβο: «Η θέση μας στην Ουκρανία πρέπει να δείξει στους εταίρους της Ρωσίας ότι οφείλουν να σταματήσουν να χτίζουν αυτό το τείχος».

Ο ρώσος πρόεδρος είπε πως η ουκρανική κρίση πρέπει «να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν με πολιτικά μέσα». «Εάν η Ουκρανία θέλει ειρήνη, πρέπει να σεβαστεί όλες τις περιοχές της» είπε.

Λέγοντας πως «η στάση του προέδρου Ποροσένκο είναι να επιλυθεί η κρίση», επέκρινε τον «οικονομικό αποκλεισμό» όπως είπε του Κιέβου στις ανατολικές περιοχές. 

Στο ζενίθ η δημοτικότητα Πούτιν

Σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Associated Press και του κέντρου ερευνών NORC, το 81% των Ρώσων εμφανίζονται να υποστηρίζουν αρκετά ή πολύ τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δυσφορία για την κατάσταση της οικονομίας όμως είναι απτή, ιδιαίτερα στη Μόσχα όσον αφορά τις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.

Έξι στους δέκα Μοσχοβίτες δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από τις κυρώσεις και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αποτιμά την οικονομική του κατάσταση χειρότερη από ό,τι πριν από τρία χρόνια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact