ΕΛΛΑΔΑ

«Βλέπουν πολύ CSI»

Στη δίνη των ρεπορτάζ για την υπόθεση της τριπλής τραγωδίας με τον θάνατο τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια, ήρθε η παρέμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που διαψεύδει όσα έχουν δει το φως δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που καταλήγει: Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

«Βλέπουν πολύ CSI»

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση των δικαστικών αρχών της Πάτρας για τις διαρροές στον Τύπο σχετικά με την υπόθεση. Υψηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός στην Πάτρα, με πλήρη γνώση επί της διαταχθείσης Προκαταρκτικής Εξέτασης, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ζητώντας από τον δημοσιογραφικό κόσμο, όσο και στην κοινή γνώμη που τον παρακολουθεί, να προσέχει τι γράφει και τι ακούει, αντίστοιχα. «Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο…

Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα», ξεκαθαρίζει. Δεν κρύβει μάλιστα ότι σε επικοινωνία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές σε αστυνομικούς συντάκτες». «Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI (αστυνομική αμερικανική σειρά, με ομάδα που εξιχνιάζει δύσκολα εγκλήματα και σκοτεινές υποθέσεις). Απλά πράγματα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Οσο για τον ισχυρισμό ότι όσα λέγονται τα βγάζουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν γίνεται αποδεκτός. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Εχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛ.ΑΣ., τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό, μέχρι το να κάνω μία δίωξη, η απόσταση είναι τεράστια», σχολίασε ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός. Και όλα αυτά ενώ οι γονείς των τριών κοριτσιών φέρεται να έχουν γίνει αποδέκτες απειλητικών μηνυμάτων. Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Κόττας, σε μήνυμα με παραλήπτη τους γονείς, ο αποστολέας (τα στοιχεία του οποίου φέρεται να είναι γνωστά στον δικηγόρο) «καλεί κόσμο να μεταβεί έξω από το σπίτι της οικογένειας, να βρει τη μητέρα και να τη λιντσάρουν».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact