ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Διεθνή επιτροπή που θα εγγυηθεί διαφανείς εκλογές ζήτησε ο Μοράλες

Η χώρα του ζει «μια δικτατορία» σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρό της

Την αποστολή στη Βολιβία διεθνούς επιτροπής, προκειμένου να διασφαλίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων και διαφανών εκλογών, ζήτησε τη Δευτέρα (16/12) ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Αργεντινή.

Αφού ο Μοράλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να αναχωρήσει στο εξωτερικό, το Κοινοβούλιο της Βολιβίας ψήφισε στα τέλη Νοεμβρίου νομοθεσία για τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, ενώ αποφάσισε ότι ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκλογών.

«Έχουμε ανάγκη μια εκλογική αποστολή του ΟΗΕ, εκπροσώπων του πάπα Φραγκίσκου, φίλων χωρών για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων και διαφανών εκλογών και τον σεβασμό του αποτελέσματος», τόνισε ο Μοράλες σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N του Μπουένος Άιρες.

Ο ίδιος δήλωσε θύμα, όπως και οι υποστηρικτές του, «μιας πολιτικής δίωξης». Η Βολιβία «ζει μια δικτατορία», κατήγγειλε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αυτοανακηρυχθείσα μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε το Σάββατο (14/12) την επικείμενη έκδοση εντάλματος εναντίον του Μοράλες, εις βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει έρευνα για στάση και τρομοκρατία.

Αξιωματούχοι του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του Μοράλες μετέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες για να συζητήσουν μαζί του την στρατηγική του κόμματος ενόψει των εκλογών. Στις αρχές του μήνα το MAS όρισε τον πρώην πρόεδρο «επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact