ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα από Ρωσία: Έτοιμο για μαζική παραγωγή το εμβόλιο κατά του Covid-19

Οι προκλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου θα έχουν ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου.

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο στρατός της Ρωσίας έχει προχωρήσει πολύ στην προετοιμασία δικού του εμβολίου για τον κορωνοϊό έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν, με την ιδιότητα του και ως αρχιστρατήγου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ότι εντός του Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι κλινικές δοκιμές του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Ρώσος υπουργός ανέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το 48ο Κεντρικό Επιστημονικό-Ερευνητικό Ινστιτούτο του Σώματος Ραδιοχημικού και Βιολογικού Πολέμου, το οποίο κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία, ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο τις προκλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου, οι οποίες μάλιστα θα έχουν ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, με τον σημερινό σχεδιασμό να θέλει εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί και οι κλινικές δοκιμές.

Ο προγραμματισμός αυτός μοιάζει να επιταχύνει περίπου κατά έναν μήνα την έναρξη των κλινικών δοκιμών σε εθελοντές, ο οποίος είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε από άλλα ρωσικά επιστημονικά εργαστήρια αργότερα εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε στα τέλη του καλοκαιριού να καταστεί δυνατή η πιστοποίηση και η μαζική παραγωγή του νέου εμβολίου.

Κατά την ίδια τηλεδιάσκεψη του προέδρου Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, που είναι το δημοφιλέστερο μέλος της ρωσικής κυβέρνησης και συνδέεται στενά με τον κ. Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να διοργανωθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 75 χρόνια της αντιφασιστικής Νίκης στις 24 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το νικηφόρο 1945 και μάλιστα παρουσία του στρατάρχη Ζούκοφ και του αρχιστράτηγου Στάλιν.

Όπως εξήγησε ο κ. Πούτιν, έπειτα από τη μελέτη των μοντέλων των επιδημιολόγων της χώρας και της εισήγησής τους ότι έχει ξεπεραστεί η κορύφωση της πανδημίας και έχει ξεκινήσει η αποδρομή της, έκρινε ότι είναι δυνατή πλέον η προετοιμασία κάτω από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας της παρέλασης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την 9η Μαΐου, αλλά φέτος αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Δείτε από το 0:56 του βίντεο και μετά:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact