ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμοί σε αεροπορική βάση στην Υεμένη

Πολλές σφοδρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας

Επιδρομές εναντίον αεροπορικής βάσης δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Σανάα, στην Υεμένη, εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη χώρα.

Οι επιδρομές είχαν στόχο εγκαταστάσεις όπου συντηρούνται τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα σύστημα τηλεπικοινωνιών, θέσεις ειδικών σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χειριστών τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του σουνιτικού βασιλείου, το SPA.

«Η τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει μετατρέψει το αεροδρόμιο στη Σανάα σε στρατόπεδο και χώρο από τον οποίο απογειώνονται τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διαπράττονται τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες απειλούν την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια» υποστήριξε ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για βομβαρδισμούς εναντίον νόμιμων στόχων και ότι η επιχείρηση διεξήχθη κατά τρόπο που συνάδει με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους σιίτες αντάρτες, μετέδωσε ότι έγιναν 13 αεροπορικά πλήγματα στη βάση Ντουλάιμι στη Σανάα.

Κάτοικος της πρωτεύουσας αφηγήθηκε ότι πολλές σφοδρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βόρειο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το αεροδρόμιο και η στρατιωτική βάση.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες σουνιτικές χώρες ενεπλάκησαν στα τέλη του Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, οι οποίοι ανάγκασαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να εξοριστεί στο Άντεν το 2014 και προέλαυναν προς τον νότο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι Χούθι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάα.

Ο πόλεμος, ο οποίος μπήκε σε νέα φάση τον Μάρτιο του 2015 με την εμπλοκή της αραβικής συμμαχίας, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της χώρας κι έφερε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της στα πρόθυρα του λιμού.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact