ΚΟΣΜΟΣ

«Βομβαρδισμός» ξένων δημοσιευμάτων: «Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο»!

Τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ

Για νέο σπιράλ έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ τα οποία παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας την έκθεση προόδου της Ε.Ε αναφορικά με την Άγκυρα που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα,πολλά ξένα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι, οι Βρυξέλλες απέρριψαν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια εξαιτίας και των πρόσφατων προκλήσεών της στο Αιγαίο. Η ελπίδα για την επίλυση των ιστορικών εδαφικών διαφορών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας απομακρύνεται, όπως υπογραμμίζουν τα διεθνή δίκτυα.

Euronews

Νέο σπιράλ έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας,γράφει το πρακτορείο «Euronews» επισημαίνοντας ότι,τις τελευταίες ώρες,η ένταση στο Αιγαίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, Έλληνες ύψωσαν την ελληνική σημαία σ΄ένα ακατοίκητο νησί και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι την κατέβασανα.

Και τα δύο μέρη κατηγορούν ο ένας τον άλλο για προκλήσεις εκατέρωθεν. Η Άγκυρα πιστεύει ότι υπήρξαν παρόμοιες κινήσεις από την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η Αθήνα καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Tο Euronews σχολιάζει επίσης πως, παρά τις προσπάθειες να ρίξουν τους τόνους στις σχέσεις τους, οι δύο χώρες εξακολουθούν να αγωνίζονται για την ιδιοκτησία πολλών νησιών και βραχονησίδων. Ένα περιστατικό αυτού του τύπου προκάλεσε ανοιχτή σύγκρουση των δύο χωρών το 1996.

L’ Express

«H Ε.Ε αποφάνθηκε πως δεν θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λέγοντας πως οι πρόσφατες ενέργειες της Άγκυρας, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου, «δεν ήταν ευνοϊκές για τις καλές σχέσεις» με τους Ευρωπαίοι γείτονες», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα L΄ Express.

Το σχετικό δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι, οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις Βρυξέλλες παγώνοντας την διαπραγματεύσεις της Άγκυρας για την ένταξή της στην Ε.Ε.

«Οι εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι ευνοϊκές για τις σχέσεις καλής γειτνίασης υπονομεύοντας την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου της Κομισιόν για την υποψήφια χώρα.

Κινεζικό πρακτορείο Xinhua

«Εν μέσω έντασης με την Τουρκία, η Ελλάδα λέει ότι ούτε απειλεί ούτε φοβάται κανέναν», γράφει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua επικαλούμενη τις χτεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο.

“Θέλω να στείλω ένα μήνυμα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και αποφασιστικότητας … Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά ούτε φοβάται κανέναν”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Καστελόριζο για να εγκαινιάσει δύο μονάδες αφαλάτωσης ενώ η ένταση στις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο και προσθέτει:

«Η ελπίδα για την Ελλάδας και την Τουρκία να εξαλείψουν τις ιστορικές εδαφικές διαμάχες

απομακρύνεται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ προκαλούν εντάσεις στο Αιγαίο».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact