ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβες ιστορικών διαστάσεων εκτόξευσε ο Ζοζέπ Μπορέλ: Γυρίζουμε σελίδα στην ιστορία – Δεν είμαστε «ένωση ειρήνης»

Η «ωραία κοιμωμένη» Ε.Ε. – όπως έχει χαρακτηριστεί εξαιτίας της αδράνειας και των αργών αντανακλαστικών της κατά τη διάρκεια κρίσεων – φαίνεται πως αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να ενεργοποιηθεί.

Αφού εδώ και χρόνια κάνει τα στραβά μάτια στην Τουρκία, αφήνοντάς τη να προκαλεί και να απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, αποφάσισε να δείξει… πυγμή εναντίον της Ρωσίας, μετά την απόφαση εισβολής στην Ουκρανία.

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, σε επίσημη ενημέρωση από τις Βρυξέλλες κάλεσε το σύνολο της ΕΕ και των κρατών μελών να ακολουθήσουν το χτεσινό παράδειγμα της Γερμανίας για τον επανεξοπλισμό της με ένα στρατιωτικό πρόγραμμα – μαμούθ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ κάνοντας λόγο για «καθοριστικό σημείο στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» υπογράμμισε ότι «μέχρι σήμερα θεωρούνταν η ΕΕ μια ένωση ειρήνης και δεν θα πρέπει να προμηθεύει όπλα σε άλλη χώρα. Είναι ένα ακόμα ταμπού που πέφτει».

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας λέγοντας ότι συζήτησαν ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο εντοπισμός των ουκρανικών αιτημάτων και των αναγκών για τη στήριξή τους, λέγοντας ότι η ΕΕ θα εργαστεί μαζί με το ΝΑΤΟ προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισε ακόμη ότι σε επίπεδο συνεργασίας πληροφοριών θα τεθεί σε εφαρμογή το δορυφορικό κέντρο της Μαδρίτης καθώς ο πόλεμος δεν μπορεί να περιμένει -όπως είπε- γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σημείωσε δε, ότι «δεν θα υποτιμήσουμε τις δυσκολίες στη νέα εποχή των σχέσεών μας με τη Ρωσία» κάνοντας λόγο για την ανάγκη η ΕΕ να μειώσει το ταχύτερο δυνατό να την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που προμηθεύεται από τη Ρωσία.

«Πληρώνουμε πολλά» που πάνε στον εξοπλισμό της Ρωσίας υποστήριξε ο Ζοζέπ Μπορέλ λέγοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πόλεμος μιας κλίκας ολιγαρχών και όχι του ρωσικού λαού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact