ΕΛΛΑΔΑ

Bόμβες από Μάζη: «H Τουρκία θα…»

Την άποψη πως είναι λάθος να ξεχωρίζουμε το ζήτημα της Κύπρου από αυτό της Ελλάδας ως προς την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάζης μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός ο οποίος όταν τοποθετήσει η Τουρκία ένα τρυπάνι έξω από το Καστελόριζο θα δυσκολευτεί να δώσει τη δέουσα εντολή.

Δηλαδή ως προς αυτό είμαι ήσυχος» είπε αρχικά ο κ. Μάζης και πρόσθεσε: «Εγώ ανησυχώ για το γεγονός ότι στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το ζήτημα της Κύπρου από το ζήτημα της Ελλάδας, ως προς την τουρκική προκλητικότητα.

Εάν η Κύπρος περάσει σε μία φινλανδοποίηση ως προς την Τουρκία να ξέρετε ότι από εκεί και πέρα η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει όλη τη Δύση. Η Κύπρος δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος. Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε τα δύο ζητήματα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι δεν υπάρχει Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου ο κ. Μάζης σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Είμαι υπέρ της αναβίωσης του. Υπάρχει και δεν έχει φύγει πουθενά, απλώς αδρανοποιήθηκε».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σπαρτιάτης o αρχιτέκτονας πίσω από Μεγάλα έργα στο Ντουμπάι

Ο Σπαρτιάτης Αρχιτέκτονας Παναγιώτης Τόμπρας είναι ο άνθρωπος…

Viral o «Μακεδονομάχος» που βγήκε να διώξει τους μετανάστες

Τον γύρο του Διαδικτύου μάλιστα κάνει φωτογραφία που…

Πάτρα: «Μαμά δεν καταλαβαίνεις τη φωνή μου γιατί μου έσπασαν ακόμα και τα δόντια»

Έχουν ξεφύγει εντελώς οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα…

Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης στη Μάνη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελίας…

Τζιχαντιστής στην Αθήνα ζητεί εκδίκηση για τον θάνατο του Μπαγκντάντι

Ένας Αλγερινός που βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και…
contact