ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ

Θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό καταγγέλλει πως έπεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Η κ. Απατζίδη βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση που δέχθηκε από άνδρες της αστυνομίας, όπως καταγγέλλει, στην πορεία της 25ης Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται από τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφία, λίγο μετά το περιστατικό είχε αναρτήσει και η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook περιγράφοντας τα όσα έζησε στο κέντρο της Αθήνας.


(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ανάρτηση της Μαρίας Απατζίδη

«Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χθες το απόγευμα στην πορεία για τον 18χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, δέχθηκα απρόκλητα από αστυνομικό των ΜΑΤ αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι. Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω «μη με σπρώχνεις», συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν «δεν με νοιάζει». Το πρόσωπό μου έχει πρηστεί και το μάτι σταδιακά κλείνει. Χθες τη νύχτα στις 1.00 πήγα στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου δέχθηκα φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο που περιποιήθηκε το αριστερό μάτι μου για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αν φέρονται τόσο βίαια σε βουλεύτρια του ελληνικού κοινοβουλίου, φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες περιπτώσεις. Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο. Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας.

Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact