ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Δεν είναι σοβαρό να ξεκινάς με λεονταρισμούς τη συζήτηση με την τρόικα


Η κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει να πάει σε μία συζήτηση έχοντας προκαταλάβει αυτούς που θα κάθονται απέναντί της στο τραπέζι, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Η συζήτηση με την τρόικα που ξεκινά σήμερα στο Παρίσι «σχετίζεται με διαρθρωτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Όλα τα άλλα, δηλαδή η πολιτική συζήτηση, έπονται».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα «κόκκινων γραμμών», η κ. Βούλτεψη απαντά: «Αυτά τα περί “κόκκινων γραμμών” δεν προέρχονται από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει να πάει σε μία συζήτηση έχοντας προκαταλάβει αυτούς που θα κάθονται απέναντί της στο τραπέζι. Είναι κάθε άλλο παρά σοβαρό να ξεκινάς με λεονταρισμούς μια συζήτηση. Ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή, δεν μπορείς να ξεκινάς μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση, βάζοντας από τα πριν “κόκκινες γραμμές”, γιατί απλώς τότε βλάπτεις τη συζήτηση και τελικά και την ίδια τη χώρα».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, με έκπτωση υπό προϋποθέσεις, στον φόρο που επιβάλλεται στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η κ. Βούλτεψη τονίζει: «Πράγματι, υπάρχει μια γενική συζήτηση για το πώς θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε διάφορους τομείς της φορολογίας. Αυτή η συζήτηση βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι και αποτελεί και μέρος του Οδικού Χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και όπως σας έχω ξαναπεί, αυτός ο Οδικός Χάρτης έχει και σταθμό που φέρει το όνομα “φοροελαφρύνσεις”».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact